En llibertat la jove de #8MilMotius detinguda

Els Mossos han detingut la santcugatenca, encausada pel tall de vies a Sant Cugat durant la vaga feminista del 2018, per requeriment judicial


  • Comparteix:

Imatge del tall de vies del 8-M 2018 / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del tall de vies del 8-M 2018 / Foto: Cugat Mèdia

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous a les 8 h, per requeriment judicial, una de les santcugatenques encausades pel tall de vies a l'estació de Sant Cugat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), durant la vaga feminista del 8 de març del 2018. El col·lectiu #8MilMotius ha convocat aquest mateix matí una concentració de suport a la detinguda al jutjat de Rubí. La jove ha sortit en llibertat cap a les 13 h, a l'exterior dels jutjats l'han rebut entre aplaudiments i crits de 'Tenim 8 milmotius, per seguir lluitant' i '8 mil motius, absolució'.

Des del col·lectiu han detallat a Cugat Mèdia que la detenció es produeix perquè "no reconeixen el procés judicial" ni estan d'acord amb "allò que se'ls acusa ni amb els objectius que es persegueix" i remarca que van identificar i encausar set de les manifestants com a "càstig exemplar" per "posar la por al cos i evitar que la gent s'organitzi". "Caminen cap a un judici polític contra una vaga feminista convocada internacionalment", ha explicat una de les membres.

Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra a aquest mitjà, la detenció de la jove santcugatenca s'ha produït per requeriment judicial. La jove santcugatenca s'hauria negat a recollir la notificació en què se li comunicava la petició de penes de la Fiscalia. El col·lectiu no descarta més detencions en els propers dies pel mateix motiu.

En concret, set membres santcugatenques del col·lectiu estan en un el procés judicial després de ser denunciades pel tall de les vies a Sant Cugat durant la vaga feminista del 8 de març del 2018. Les vaguistes estan encausades per desobediència a l'autoritat i desordres públics, càrrecs que poden suposar penes de presó i multes de fins a 26.000 euros de responsabilitat civil.

#8MilMotius ha convocat la concentració de suport a la jove detinguda a les 9.45 h als jutjats de Rubí. Durant el matí, a la protesta s'han apropat la tinenta d'alcaldia Núria Gibert, els regidors Alba Gordó i Marco Simarro i la portaveu del Jovent Republicà de Sant Cugat, Lara Carbonell; per mostrar el seu suport a la santcugatenca.

[Aquesta notícia s'anirà ampliant amb les novetats durant el dia]








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.