La comunitat universitària de campus de Sant Cugat passa pels cribratges contra la Covid-19

L'últim dels tres centres on s'han fet ha estat, aquest dijous, a la UIC

Societat

Publicat el 29/abr/21 per Alba González

Alumnes, professors i personal de campus santcugatencs s'han afegit des de dimecres passat als cribratges massius contra la Covid-19 impulsats pel departament de Salut de la Generalitat. Les proves s'han realitzat a les instal·lacions de Sant Cugat de les universitats Gimbernat, Esade i la UIC en quatre jornades diferents. La participació ha estat voluntària i els centres han animat totes aquelles persones que estudien o treballen als campus a sumar-s'hi.

Les jornades formen part de l'estratègia de cribratges massius a les universitats catalanes. En el cas de les Escoles Universitàries Gimbernat, es va realitzar dimecres passat i aquesta setmana ha estat el torn d'Esade i la UIC, on ha tingut lloc aquest dijous.

La sanitària responsable del cribratge a la UIC, Roser Vallès, ha explicat que hi ha hagut molt bona acollida al campus i que unes 400 persones s'havien apuntat per fer-se les proves.

L'objectiu és detectar casos asimptomàtics i així poder tallar les cadenes de transmissió de la Covid-19. El cribratge és totalment voluntari i ofereix tant la prova PCR com el test d'antígens.

Els resultats del test d'antígens es donen deu minuts després d'haver-se efectuat la prova, i els de la PCR es poden consultar passades 24 hores a la web de La Meva Salut. Per poder participar únicament es requeria no presentar cap símptoma de contagi del virus i no haver rebut les dues dosis de la vacuna de la Covid-19.




DECLARACIONS

Roser Vallès

En cas que sigui positiu el test d'antígens, el que faríem és aïllar aquella persona, esperant el resultat de la PCR. Aquest resultat el tenim a les 24 h, a través de La Meva Salut.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Roser Vallès

Hi ha hagut molt bona acollida. Avui tenim apuntades més de 400 persones i a més està venint gent que no estava apuntada. Així que pensem que es pot arribar a les 500 PCR.

Your browser doesn’t support HTML5 audio