El Bicibús vol arribar a altres escoles de Sant Cugat

La prova pilot l'impulsa l'escola Pi d'en Xandri i ha obtingut una bona resposta


  • Comparteix:

Tercera jornada de la prova pilot de Bicibús de l'escola Pi d'en Xandri / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Tercera jornada de la prova pilot de Bicibús de l'escola Pi d'en Xandri / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

El Bicibús, una modalitat de transport escolar sostenible i col·laborativa coordinada per les famílies, pot arribar a altres centres educatius de Sant Cugat, després de l'experiència de l'escola Pi d'en Xandri. El centre suma ja tres jornades on s'ha posat a prova el projecte, que reuneix un grup d'infants, supervisat per adults, per fer el trajecte escolar en bicicleta. A l'última de les jornades, que ha tingut lloc aquest divendres, s'hi han sumat el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, i la comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, que han expressat la intenció d'estendre la proposta com a conseqüència de 'l'èxit absolut' que ha tingut a l'escola Pi d'en Xandri.

Gràcies als bons resultats de la prova pilot de l'escola Pi d'en Xandri, Gallardo ha explicat que ja tenen previstes diverses reunions amb les escoles Collserola, Joan Maragall, Gerbert d'Orlhac i La Mirada per portar el projecte. A més, ha anunciat que abans d'acabar el mandat tenen previst augmentar els quilòmetres de carrils bici del municipi, dels 40 actuals a uns 53.

De la seva banda, la comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, s'ha felicitat per l'impacte en la mobilitat de mesures com aquestes.

Bicibús
Els regidors Alba Gordó i José Gallardo a la tercera jornada del Bicibús / Foto: Lali Puig















José Gallardo

"S'ha d'expandir a altres col·legis, estem treballant amb el Collserola, Joan Maragall, Gerbet i La Mirada. Tenim reunions previstes per implantar el Bicibús amb l'ajuda de l'Àrea Metropolitana i de l'Ajuntament. Amb direccions que estiguin motivades amb aquest projecte creiem que és important perquè els seus alumnes agafin un hàbit de mobilitat sostenible".

Alba Gordó

La iniciativa està sent un èxit absolut, és una iniciativa que només es produeix a primera hora del matí, però que té impacte en la mobilitat de tota la jornada perquè els nens entren a les nou, però a a la tarda segueixen anant amb la bicicleta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.