Compte enrere per a la reobertura al vespre de la restauració

El sector local, decebut amb l'endarreriment de l'obertura continuada


Temes relacionats

Es mantenen les restriccions una setmana més (30/abr/21)

[FAQ] Què puc fer i què no fins al 9 de maig? (30/abr/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El Govern preveu que la restauració pugui reobrir al vespre a partir del 9 de maig, un cop decaigui el decret d'estat d'alarma. Ho podrà fer tant a l'interior com a l'exterior i fins a les 23 hores, però amb les condicions de seguretat establertes fins ara. Tot i que inicialment s'havia obert la porta des de l'executiu a plantejar aquesta mesura ja de cara a aquest mateix dilluns, finalment s'ha decidit esperar uns dies més a l'espera de com evolucionen els indicadors de la Covid-19. Així, durant una setmana més, la restauració pot obrir fins a les 17 hores.

La restauradora local i membre de l'associació Sant Cugat Restauració i Oci nocturn, Laura Garcia, ha lamentat que encara no es pugui obrir al torn de nit als restaurants i ha expressat que tota aquesta situació ha provocat "una falta de confiança per part del sector, cap a la Generalitat". A més, també ha valorat com a "molt just" l'horari que suposadament entrarà en vigor el 9 de maig, ja que creu que només els permetrà fer un torn.

Respecte a l'oci nocturn, Garcia encara s'ha mostrat més desanimada. "Em temo que passarà exactament com l'estiu passat: els carrers i les platges s'ompliran de gent fent botellots, mentre bars i discoteques seguirem tancats a la nit".

A partir del 9 de maig, el gremi de restauració podrà obrir fins a les 23 h de manera continuada, però amb les condicions que tenen aplicades fins ara. És a dir, amb un aforament màxim del 30% a l'interior dels locals i del 100% a les terrasses. Tant a interiors com a exteriors s'ha de garantir la distància mínima de dos metres entre taules i amb quatre comensals com a màxim, excepte si són un mateix grup bombolla, que el màxim és de sis. És obligatori l'ús de mascareta.

La previsió és que l'obertura continuada dels bars i restaurants també obligui a modificar l'horari del toc de queda, més enllà de les 22 h.


Laura Garcia

Jo sincerament esperava una resolució molt més ferma, per escrit i que surti publicat, perquè després no es puguin tirar enrere. Perquè això genera molta incertesa. Al final no hi ha confiança per part del sector cap a la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.