La reobertura nocturna de la restauració: una solució que 'arriba tard' i que 'no està confirmada'

El Govern preveu que bars i restaurants puguin obrir fins a les 23 h a partir del 9 de maig, mantenint les condicions ja aplicades


Temes relacionats

Es mantenen les restriccions una setmana més (30/abr/21)

[FAQ] Què puc fer i què no fins al 9 de maig? (30/abr/21)


  • Comparteix:

Compte enrere per poder tornar a sopar a un restaurant. El Govern preveu que el gremi de restauració pugui obrir als vespres a partir del 9 de maig, amb la fi de l'estat d'alarma, fins a les 23 h de manera continuada. Els locals hauran de mantenir les condicions que tenen aplicades fins ara i podran oferir servei tant a l'interior com a les terrasses. Els restauradors de Sant Cugat reben aquesta notícia amb 'il·lusió' i 'moltes ganes' de tornar a oferir sopars, però també amb precaució perquè no està confirmat. L'obertura continuada de bars i restaurants obligaria a modificar l'horari del toc de queda, més enllà de les 22 h.

Així doncs, si la previsió del Govern tira endavant, a partir del 9 de maig, els carrers i places de Sant Cugat mantindran la vida social més enllà de les 17 h perquè, després de més de quatre mesos de tancament nocturn, els bars i restaurants de la ciutat podran tornar a servir fins a la nit. Una decisió que reben amb "ganes i molta il·lusió", com detalla el propietari de La Crepe, Javier Bacigalupo. El restaurador posa èmfasi en el fet que ha sigut un període "molt llarg" i cal "començar a recuperar-se una mica".

Els clients també tenen "moltes ganes de sortir", assegura Bacigalupo, i desitja que aquesta nova reobertura sigui "molt bona" per a tothom. Així i tot, no vol oblidar l'actual situació sanitària i espera que tot es faci "amb cura" per evitar una recaiguda.

Tot i que aquesta reobertura al vespre pot ajudar a bars i restaurants a remuntar una situació complicada, hi ha restauradors que creuen que és "una solució que arriba tard". Així ho ha afirmat el cambrer de Kanae Poke & Açai, Xavi Mas, que també ha remarcat que, en el món de l'hostaleria, "ningú ha acabat d'entendre" perquè només s'ha permès una obertura diürna si "les taules i la capacitat són les mateixes".

També hi ha restauradors que prefereixen estar previnguts per si la decisió no tira endavant. "Encara és aviat per il·lusionar-nos massa", ha assegurat l'encarregat de l'Spoon, Xavier Salanova, perquè no està convençut que "la cosa estigui prou clara" per confirmar que podran obrir el 9 de maig.

La possible reobertura continuada de bars i restaurants no contempla cap canvi en les condicions que ja estan aplicades. Per tant, l'aforament continuarà limitat a un màxim del 30% a l'interior dels locals i del 100% a les terrasses. Tant a interiors com a exteriors s'ha de garantir la distància mínima de dos metres entre taules i amb quatre comensals com a màxim, excepte si són un mateix grup bombolla, que el màxim és de sis. I l'ús de mascareta és obligatori.








Javier Bacigalupo

Crec que serà molt bo perquè la gent ha estat tancada durant molt temps. Nosaltres ho notem aquí els caps de setmana, que obrir els migdies i s'omple, imagino que a la nit serà igual, hi ha moltes ganes de sortir. Espero que ho fem amb cura per no tornar a recaure.

Xavier Salanova

Crec que encara és aviat per il·lusionar-nos massa perquè, fins que no arribi el moment en què realment ho confirmin, poden passar moltes coses. No sé si la cosa està prou clara perquè confirmin que podrem obrir el dia 9.

Xavi Mas

És una solució que ha arribat tard. Que l'obertura només sigui diürna, en el món de l'hostaleria ningú ho acabava d'entendre. Les taules i la capacitat són les mateixes, no entenc que s'hagi dividit. Imagino que tots contents perquè al final tens més opcions per obrir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.