Cugat Mèdia t'acosta alguns dels projectes del programa 'Explorer, joves amb solucions'

El projecte d'emprenedoria destinat als joves, està impulsat pels ajuntaments de Sant Cugat i de Cerdanyola, juntament amb la UAB


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta: Clàudia Massó, Victòria Guirao, Elvira de Ribot, Lara Claramunt i Meritxell Cardús / Fotos: Cedides

D'esquerra a dreta: Clàudia Massó, Victòria Guirao, Elvira de Ribot, Lara Claramunt i Meritxell Cardús / Fotos: Cedides

Elegart, Clovi o Mindink són tres dels 17 projectes que s'han presentat a l'edició d'enguany del programa d'emprenadoria 'Explorer, joves amb solucions'. El programa, adreçat a joves d'entre 18 a 31 anys, està impulsat pels ajuntaments de Sant Cugat i Cerdanyola, així com la Universitat Autònoma de Barcelona i el Banc de Santander. A la tertúlia de Cugat Mèdia van participar les creadores dels tres projectes, Elvira de Ribot, Victòria Guirao i Lara Claramunt; la tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Cugat Clàudia Massó i la coordinadora d'Explorer, Meritxell Cardús.

ESCOLTA-HO

L'aprenentatge més important que han extret del programa Explorer és "aprendre a emprendre". El projecte Elegart, creat per Elvira de Ribot juntament amb la seva germana, va dirigit a una assistència legal i fiscal en el món de l'art i ha destacat que la pandèmia les va "motivar" a "donar solució a una necessitat". Clovi, impulsat per Victòria Guirao, és una plataforma de lloguer de roba de nadons en línia a partir d'una subscripció mensual, explica que la Covid-19 se l'han pres com "un repte més a superar". Un dels altres participants és Mindink, un projecte ideat per Lara Claramunt, un software intuïtiu que va més enllà de les aplicacions actuals de prendre apunts perquè compta amb eines per relacionar conceptes. La pandèmia de la Covid-19 ha potenciat el seu projecte a causa de les modalitats de classe en línia, ja que el seu projecte va lligat amb un dispositiu electrònic.

Un dels punts que s'havia de tenir en compte per poder presentar els projectes era que contribuïssin a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030. El projecte Clovi ha decidit "potenciar l'economia circular i la producció sostenible"; per la seva banda, Elegart vol "crear llocs de treball de manera sostenible i de la manera més fàcil possible".

La tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Cugat, Clàudia Massó, qualifica "d'essencial" donar suport a programes d'aquesta mena, ja que "possiblement generen llocs de treball i ocupació". L'Ajuntament deixa la porta oberta a continuar col·laborant amb el programa Explorer i seguir sumant forces amb el consistori de Cerdanyola.

La metodologia emprada al projecte 'Explorer, joves amb solucions' és la de 'Lean Startup'. La coordinadora d'Explorer, Meritxell Cardús, ha explicat a Cugat Mèdia que "es basa en un desenvolupament d'idees o serveis d'una manera que sigui ràpida, sense molts recursos, i que sigui validada al mercat."

Dels 17 projectes que hi participen, el millor valorat se n'anirà a Lisboa aquest estiu, a l'Europeran Innovation Academy. Ara bé, això no és l'únic incentiu que tenen els participants, ja que consideren que "el premi més gran són tots els aprenentatges que el programa Explorer els hi ha donat".


Emprenedoria 3 talls

No ens hem plantejat presentar-nos a Explorer per sortir guanyadores del centre on participem. Per nosaltres el premi més gran que ens enduem és la motxilla que hem anat fent al llarg del programa Explorer. El programa Explorer ens ha aportat molta formació per aprendre a emprendre, com deia la Victòria, i per tirar endavant el nostre projecte. L'objectiu principal pel qual ens vam apuntar va ser per aprendre a emprendre. I tot el que ens hem endut ho guardarem i això és el que farem servir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.