L'assalt a la casa de l'empresari de Platja d'Aro assassinat el 2012 va començar a Sant Cugat

En marxa el judici contra dos homes acusats de dos robatoris relacionats amb la mort de Jordi Comas, que va quedar impune


  • Comparteix:

Imatge del judici / Foto: ACN

Imatge del judici / Foto: ACN

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar aquesta setmana dos acusats de participar en el robatori durant el qual va morir l'empresari de Platja d'Aro, Jordi Comas, el 18 de novembre del 2012. Segons l'escrit d'acusació, un d'ells és el responsable del robatori a Sant Cugat del cotxe que van utilitzar per desplaçar-se fins al Baix Empordà i que ha estat clau en la investigació, que va culminar després de tres anys i mig amb la detenció de diversos sospitosos. Els dos acusats s'enfronten a penes de fins a 15 anys de presó per facilitar l'accés a la casa als sospitosos que van perpetrar l'assalt mortal, tot i que l'assassinat ha quedat impune perquè no s'ha pogut identificar els lladres que van entrar a l'immoble.

El jutjat d'instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols tenia oberta la causa per robatori, assassinat i pertinença a grup criminal. El febrer del 2019, el jutjat va dictar una interlocutòria on recollia que, un cop practicades totes les diligències, el fiscal Víctor Pillado havia sol·licitat l'arxivament pel presumpte delicte d'assassinat. Una petició a la qual també es va adherir l'advocat de l'acusació particular, Carles Monguilod.

El jutjat concloïa que no havia quedat "degudament acreditada" la participació de tretze investigats en l'assalt mortal perquè no hi havia indicis que permetessin ubicar-los al lloc del crim i en el moment en què "es van perpetrar els fets". "Tampoc es pot concloure que hi hagin tingut participació", indicava el jutjat.

Així, cap dels investigats per l'assassinat de l'empresari s'asseurà al banc dels acusats, però sí que ho fan, des d'aquest dilluns, dos acusats de facilitar l'accés a la casa als assaltants. El judici pel robatori s'havia de fer el 2 de novembre, però es va suspendre perquè un dels sospitosos no va comparèixer i l'Audiència de Girona va dictar una ordre de crida i cerca contra ell.

Dos robatoris
Segons l'escrit d'acusació, tres dies abans de l'assalt, un dels acusats -i el que no ha comparegut al judici- van cometre un primer robatori quan van entrar a una casa de Sant Cugat enfilant-se a una finestra del primer pis. Un cop dins l'immoble, van robar un cotxe.

El fiscal sosté que aquest mateix vehicle és el que van fer servir el 18 de novembre del 2012 per desplaçar-se fins a Platja d'Aro. Segons l'acusació pública, els processats van actuar seguint un pla "concertat prèviament" amb el tercer acusat i "altres persones d'identitat desconeguda".

L'objectiu era assaltar la casa de l'empresari i la seva dona, situada al carrer Verge del Carme de la localitat. La fiscalia indica que, un cop van arribar a l'immoble, els acusats van actuar amb un "repartiment perfecte de funcions". Un d'ells -els que segons l'acusació pública ja havia robat el cotxe- es van encarregar de forçar l'accés a la casa perquè almenys tres lladres que no s'han pogut identificar duguessin a terme l'assalt. El tercer processat s'encarregava de fer tasques de vigilància.

El fiscal subratlla que els acusats eren "plenament conscients" que l'empresari i la seva dona eren dins la casa i que estaven desperts perquè eren les deu de la nit. Per això, sosté que sabien que l'assalt "s'havia de fer amb ús de violència, així com immobilitzant-los". Tot i això, van fer un forat amb un trepant al marc d'una de les finestres de la casa i la van obrir. Per aquí va ser per on van entrar els encarregats de materialitzar el robatori.

Segons el fiscal, els acusats van esperar a la fi de l'assalt i van tornar a les seves localitats enduent-se cadascun una part dels objectes robats pels autors materials de l'assalt. De dins de la casa, els lladres es van endur un telèfon mòbil, 2.500 euros en efectiu, 4.000 dòlars i nombroses joies com una vintena d'anells, quatre rellotges o una desena de braçalets.

Acusen un dels processats d'un delicte de robatori amb força en casa habitada pel cop a Sant Cugat, pel qual sol·licita 5 anys de presó. Per l'assalt a casa de l'empresari a Platja d'Aro demanen 10 anys de presó per a cadascun dels dos acusats a qui atribueixen un delicte de robatori amb violència en casa habitada en concurs medial amb un delicte de detenció il·legal. La indemnització en cas de condemna demanen que es fixi en fase d'execució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.