Les noves mesures anti-Covid a partir del 9 de maig, a l'espera de l'aval dels tribunals

El Govern ha preguntat al TSJC si pot limitar l'obertura de bars i restaurants fins a les 23 h o mantenir els aforaments


Temes relacionats

Adeu al toc de queda i a les restriccions de mobilitat a partir del 9 de maig ( 4/mai/21)

Compte enrere per a la reobertura al vespre de la restauració (30/abr/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El Govern ja ha traslladat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les restriccions que vol aprovar perquè entrin en vigor el 9 de maig, quan decau el decret d'estat d'alarma que fins ara donava plena cobertura a les diferents resolucions que s'anaven aprovant. La intenció és fer públiques les noves mesures aquest divendres. Una de les que segur haurà d'avalar el TSJC és la limitació de les reunions a sis persones. A més, el Govern ja va avançar la setmana passada que els bars i restaurants podrien reobrir en horari de tarda i vespre, fins a les 23 hores. Aquest dimecres, la consellera de Salut ha apuntat que la voluntat és també que els comerços puguin obrir fins a les 22 hores, una hora més tard del que ho poden fer ara.

De moment, i amb la fi de l'estat de l'alarma aquest diumenge, el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya decauran.

La intenció, però, és mantenir algunes limitacions com l'obertura continuada de la restauració fins a les 23 hores. Bars i restaurants podran reobrir, però hauran de continuar aplicant les mesures vigents fins ara d'aforaments, distància entre taules, grups i l'ús de la mascareta.

També podran reobrir les fires i els parcs d'atraccions, amb una limitació de l'aforament del 30% i els espais dels centres cívics.

A més, el Govern vol que els comerços de conveniència puguin obrir fins a les 22 hores, i les entitats esportives i les activitats culturals fins a les 23 hores.

El TSJC haurà d'avalar, en canvi, la limitació de les reunions socials a sis persones i l'aforament marcat per als actes religiosos. De moment, la Fiscalia Superior de Catalunya no s’oposa a aquestes mesures proposades per la Generalitat per combatre la covid-19 a partir del proper diumenge i que vulneren drets fonamentals.

Per a la resta, la previsió és que es mantinguin les restriccions com fins ara, però el Govern ho confirmarà aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.