Els projectes del Parc de la Guineu i de reconversió de Can Canyameres en equipament cultural tiren endavant

El president del consell de barri de Centre Oest, Francesc Carol, assegura que les obres de l'hipòdrom es reprendran aviat


  • Comparteix:

Render de l'opció més votada de composició del Parc de la Guineu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Render de l'opció més votada de composició del Parc de la Guineu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els projectes de la Masia de Can Canyameres i del Parc de la Guineu, a Volpelleres, van per bon camí, segons s'ha explicat a la primera sessió ordinària de l'any del consell de barri de Centre Oest. La trobada, que s'ha celebrat de forma telemàtica aquest dijous, també ha servit per explicar detalladament els nou projectes guanyadors del pressupost participatiu del Centre Oest i els set projectes conjunts del Centre, que encara no tenen una ubicació assignada. El president del consell de barri de Centre Oest, el regidor Francesc Carol, ha assegurat que les obres a l'hipòdrom es reprendran d'aquí poc: 'No podem dir quan, però serà aviat'.

Per la seva banda, l'arquitecta Konstantina Chrysostomou ha explicat el procés que s'ha seguit per desenvolupar el pla funcional del projecte de la Masia de Can Canyameres, el nou equipament cultural del barri Centre Oest. Aquest espai "dedicat a la cultura, el veïnatge i la cooperació", segons l'arquitecta, que hauria d'estar enllestit l'any 2025, acollirà una sala polivalent, una sala d'assaig, un taller d'arts visuals, aules de formació, bucs musicals i espais per a les entitats, entre d'altres.

Respecte al Parc de la Guineu, Carol ha explicat que després del procés participatiu s'ha consensuat que serà un espai per a infants, joves i famílies. Tot i que encara no s'ha arribat al detall de la composició definitiva del parc, Carol ha explicat que aquest probablement inclourà jocs infantils, com una tirolina o una tela d'aranya de corda per escalar, una pista de bàsquet, taules de pícnic i taules de ping-pong.

Carol ha conclòs que els projectes que el consell de barri de Centre Oest té sobre la taula -la Masia de Can Canyameres, el Parc de la Guineu i els dels pressupostos participatius- estan tots en marxa i en fase d'execució. Per aquest motiu, el regidor ha avançat que s'obriran nous grups de treball per tractar els temes de civisme i d'energia voltaica.

Finalment, a la reunió també s'ha informat dels ajuts disponibles per fer front a la pandèmia per a persones i entitats i es demana als representants que facin d'altaveu a la resta de veïns.


Konstantina Chrysost

Seria un espai comunitari cultural. El factor de comunitat és el que es va destacar durant el procés i pensem que és el que li donarà la seva identitat particular i complementària alhora com a part de la xarxa de centres de cultura de proximitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.