La sextorsió, un delicte en augment els últims mesos, també a Sant Cugat

Els Mossos alerten d'un increment de les amenaces i extorsions a usuaris de webs de serveis sexuals


  • Comparteix:

Les denúncies per sextorsió s'han incrementat en els darrers mesos, també a Sant Cugat / Foto: Adobe Stock

Les denúncies per sextorsió s'han incrementat en els darrers mesos, també a Sant Cugat / Foto: Adobe Stock

Els Mossos d'Esquadra han registrat quatre denúncies per sextorsió a Sant Cugat aquest 2021. Unes xifres que, també en l'àmbit català, han patit un increment 'significatiu' de casos els últims mesos. Les webs i aplicacions de cites o de serveis sexuals de vegades inclouen perfils i anuncis falsos que poden captar l'atenció de víctimes potencials d'aquest tipus de delicte. Donar les teves dades o enviar un vídeo o fotos de caràcter sexual a un desconegut pot donar peu a la sextorsió.

El cos recomana que, quan es rebin aquest tipus d'amenaces a través de trucades o missatges, s'adrecin a la comissaria més propera per interposar una denúncia i no facin cap pagament ni responguin, ja que l'amenaça "no s'ha de considerar com a real". Això sí, el primer que s'ha de tenir en compte és la precaució: desconfiar de webs i perfils desconeguts i no enviar imatges compromeses si no coneixem la persona que hi ha darrere. Ho ha explicat a Cugat Mèdia el caporal de proximitat de la comissaria dels Mossos de Sant Cugat, Joan Ferri, que també explica que l'augment d'aquests delictes pot haver tingut a veure amb l'increment d'ús d'aquest tipus d'aplicacions i serveis sexuals durant la pandèmia.

A Catalunya, els Mossos han rebut més de 90 denúncies en els últims tres mesos per algun tipus de sextorsió, ja sigui perquè els demanen diners a les víctimes per a no publicar imatges sexuals o perquè un suposat "proxeneta" els amenaça, també amb violència verbal, i els reclama una compensació econòmica "per haver molestat o haver fer perdre el temps a les seves treballadores".

Tot i això, les investigacions determinen que la majoria d'amenaces no s'han de considerar com a reals, ja que els vídeos i les imatges amenaçadors, sovint amb armes de foc, s'han obtingut a través d'internet.


Joan Ferri

Sembla mentida però està passant. La gent amb la pandèmia potser ha fet servir pàgines i aplicacions de contactes i no tot el que surt a internet és cert, no tothom és qui diu que és. Qualsevol pot crear-se el perfil que vulgui, fals, i aconseguir que les víctimes facin coses de les quals després se'n penediran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.