Sant Cugat reivindica el comerç just en el seu dia mundial

Cugat Mèdia ha participat en un col·loqui sobre el comerç just, l'economia social i la banca ètica


  • Comparteix:

El col·loqui 'Fem cafè just' s'ha celebrat a la Plaça U d'Octubre. / Foto: Cugat Mèdia

El col·loqui 'Fem cafè just' s'ha celebrat a la Plaça U d'Octubre. / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha celebrat el Dia Mundial del Comerç Just amb diverses activitats per conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d'una economia social. L'acte principal d'aquesta jornada ha sigut el col·loqui 'Fem un cafè just?', organitzat per Oxfam Intermón i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, i amb la participació de la regidora de Ciutadania Gemma Aristoy, el membre del PSC Sant Cugat, Guillermo Vidal, el cap de continguts de Cugat Mèdia, Albert Solé, la directora adjunta del Tot Sant Cugat, Àgata Guinó, i el responsable editorial de elCugatenc, Jordi Pascual.

Aristoy ha explicat que "des de l'Ajuntament volem anar incorporant petits avenços en les licitacions d'assignació per garantir una economia social més justa". La regidora ha apuntat que "la idea és assessorar a les petites empreses que vulguin participar en els concursos públics perquè tinguin una major igualtat de competència respecte a les grans companyies".

Els periodistes han preguntat a l'Ajuntament sobre el poc ús del finançament mitjançant la banca ètica a la ciutat i que actualment la totalitat es fa per la banca convencional, la coneguda com a "banca armada". Guillermo Vidal, membre del PSC, ha apuntat que "s'està valorant la viabilitat de què banques ètiques puguin assumir part d'aquests préstecs".

La jornada també ha tingut tres activitats més: una fira de parades d'entitats de comerç just, la lectura d'un manifest de la coordinació i un recull de contes teatralitzats sobre justícia i comerç just. El coordinador del comitè de Sant Cugat d'Intermón Oxfam, Eduard Unzeta, ha explicat que "aquests esdeveniments han servit per donar visibilitat a models econòmics que prioritzen les persones i la sostenibilitat del planeta per davant del benefici econòmic".






Gemma Aristoy

Ara estem pendents de la formació a les petites empreses perquè hi hagi més justícia social en la participació en les licitacions.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.