Sant Cugat oferirà un nou Grau Superior de cuina per seguir creixent en formació professional

Aquesta setmana s'obre la preinscripció per al Batxillerat, els cicles de Grau Mitjà d'FP i els programes de Formació i Inserció


  • Comparteix:

L'Ajuntament i les direccions dels centres han presentat l'oferta postobligatòria de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament i les direccions dels centres han presentat l'oferta postobligatòria de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat suma un nou Grau Superior a la seva oferta d'ensenyaments postobligatoris. En concret, el curs que ve l'institut FP oferirà el cicle de Grau Superior de Direcció de Cuina que complementarà el Grau Mitjà que ja es cursa de Cuina i Gastronomia. L'objectiu del govern local, precisament, és 'seguir creixent' per oferir més varietat de tria als joves en l'àmbit de la formació postobligatòria i, més concretament, apostar encara més per la formació professional (FP) i els programes de Formació i Inserció (PFI), a més del batxillerat.

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha reconegut que la Formació Professional és la part educativa "que teníem més coixa a Sant Cugat" i, per aquest motiu, des del govern treballen per reforçar-la. I ho fan, a més, per crear vincles amb el teixit econòmic i productiu de la ciutat, en coordinació amb l'àrea de Promoció Econòmica. De fet, la tinenta d'alcaldia Elena Vila ha agraït la tasca als centres i ha reiterat l'aposta per la formació postobligatòria amb una mirada cap a la inserció laboral "de qualitat" i les "noves oportunitats".

A la presentació de l'oferta postobligatòria, que ha tingut lloc a l'institut FP Sant Cugat, l'antic Leonardo da Vinci, també hi han assistit el director del centre, Miquel Urrutia, la directora de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, Eva Virgili, el director de l'institut Angeleta Ferrer, Jaume Fernández, com a representant de les direccions dels instituts públics de la ciutat, i Montse González, professora dels programes de Formació i Inserció (PFI).

Formació Professional (FP)

Institut FP

A l'institut FP Sant Cugat, l'antic Leonardo da Vinci, s'ofereixen cinc "famílies professionals": administració i gestió, comerç i màrqueting, electrònica, serveis socioculturals per a la comunitat i cuina. Són itineraris professionalitzadors, tal com ha explicat el director del centre, Miquel Urrutia, qui ha posat en valor aquesta opció "necessària per a la societat", amb una formació dual que inclou pràctiques en empreses, més enllà de l'adquisició de coneixements.

Escola d'Art i Disseny i el Centre d'Alt Rendiment (CAR)

A l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat també s'ofereixen cicles de Grau Mitjà i Superior especialitzats en la comunicació gràfica i audiovisual i les arts plàstiques. També s'aposta per la flexibilització i les opcions de complementar i relacionar cicles, així com intercanvis amb altres centres europeus, tant d'estudiants com de professorat. Al CAR també s'imparteixen cicles de Grau Mitjà i Superior especialitzats en l'activitat física i esportiva, a més de batxillerat.

Batxillerat

A la ciutat hi ha 12 centres que imparteixen batxillerat: cinc instituts públics, quatre centres concertats i quatre centres privats. Dels públics, a Sant Cugat s'ofereixen principalment les modalitats més comunes: la científica i tecnològica i la humanística i social, a uns 950 alumnes. A més, l'institut Angeleta Ferrer té la modalitat artística, les places de la qual estan obertes a alumnes de tota la comarca. Per a aquells alumnes que vinguin d'altres centres i vulguin cursar el batxillerat en un d'aquests cinc instituts públics hi ha 90 places, 60 per a les modalitats comunes i 30 per a l'artística.

Programa de Formació i Inserció

Els PFI són programes per a joves d'entre 16 i 21 anys sense el graduat de l'ESO i que tenen l'objectiu de proporcionar competències per a incorporar-se al món laboral o continuar la formació, especialment en cicles d'FP. A Sant Cugat s'imparteixen principalment al Casal de Mira-sol i n'hi ha d'auxiliar en vivers i jardins, d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i d'auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics.

Calendari de preinscripcions

  • Batxillerat i Cicles de Grau Mitjà de formació professional: de l'11 al 17 de maig (telemàtic)
  • Cicles de Grau Superior de formació professional: del 25 al 31 de maig (telemàtic).
  • Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball: del 10 al 20 de maig (presencial amb cita prèvia).







  • Pilar Gorina

    Un dels objectius de la regidoria i del govern és créixer en formació professional, que potser és la part de l'educació que teníem més coixa a Sant Cugat. Volem créixer més, insistirem al departament amb què volem tenir més FP.

    Elena Vila

    La formació professional és clau per al desenvolupament econòmic i social del país, de la ciutat, i també per a la competitivitat de les nostres empreses. Per això cal una aposta forta i conjunta. I també cal reforçar les oportunitats.

    Miquel Urrutia

    Volem oferir la formació professional com una opció necessària per a la nostra societat. El percentatge de tècnics és inferior al d'altres països amb una economia que funciona millor. És una opció vàlida i per això s'està donant suport.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.