L'Ajuntament obre la porta a repensar el projecte del Ragull Centre

Els tinents d'alcaldia Duch i Madrona es van reunir dilluns amb representants del veïns del barri Monestir-Sant Francesc


  • Comparteix:

Imatge del projecte Ragull Centre / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge del projecte Ragull Centre / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El projecte Ragull Centre podria experimentar modificacions. Així ho ha confirmat la tinenta d'alcaldia Esther Madrona a Cugat Mèdia després de reunir-se amb els veïns de la zona aquest dilluns. El veïnat, però, no s'ho acaben de creure, i carrega contra una iniciativa que, considera, 'estigmatitza' el barri del Monestir-Sant Francesc i que s'ha preparat amb una 'opacitat total'. Davant la situació, el govern va explicar-los que estan oberts a parlar de tot, també de l'alçada dels edificis, per trobar un punt de trobada entre totes les parts. Convocaran una altra trobada amb els habitants de la zona d'aquí a tres o quatre setmanes per buscar altres maneres d'executar aquest projecte d'habitatge, que després d'un acord amb Ferrer, està previst que doti la ciutat de 72 nous pisos protegits.

"La voluntat d'aquest dilluns era compartir opinions i sensacions, i dir-los que estem just al cap del carrer, estem començant el projecte, no hi ha res escrit". Així ha explicat la reunió a Cugat Mèdia la tinenta d'alcaldia Esther Madrona, presidenta del consell de barri de Centre Est, que va estar acompanyada del tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch.

Madrona assegura que tot es pot repensar, "tot és parlable", començant per l'alçada dels edificis projectats, que va ser una de les queixes més repetides a la reunió de dilluns. Per a la tinenta d'alcaldia, l'objectiu principal de l'Ajuntament és construir els 72 habitatges protegits, però a partir d'aquí "hi ha molt marge de maniobra, hi ha moltes coses que es poden canviar", ha conclòs.

Els veïns, però, recelen de la posició del govern municipal, encara que creuen que és fruit que "s'han adonat que s'han ficat en un embolic". Així ho creu Judith Defez, membre de la plataforma Aturem Ragull Centre, que explica a Cugat Mèdia que "no ens ho creiem gaire perquè sembla tot molt lligat", i afegeix que va tenir la sensació que les paraules de l'Ajuntament eren "de cara a la galeria".

Defez assegura que ells no només estan en desacord amb l'alçada dels dos edificis projectats, que diu que són d'11 plantes perquè "sinó a Ferrer no li sortien els números", sinó també pel precedent que suposo la requalificació de sòl industrial, i les derivades que això pot tenir. Tampoc estan d'acord amb el projecte de gran zona comercial prevista "perquè a la zona ja tenim comerços", i això implicarà, assegura, que vindran molts cotxes de fora del barri, amb els problemes de mobilitat que això comportarà. Finalment, des de la Plataforma asseguren que ells també estan d'acord que cal construir més habitatge protegit, "però no 70, molts més".

Mireia Gallego, membre de la Xarxa Monestir-Sant Francesc i de l'associació de veïns del barri, va assistir a la trobada i ha lamentat a Cugat Mèdia que no s'hagi promogut la participació ciutadana, més enllà de la tria del nom de la plaça que configurarà la construcció.

Per a Gallego, una construcció de més de 10 plantes contribuiria a "estigmatitzar" el barri. "No només canvia l''skyline', sinó que crea un precedent que després no es podrà aturar", alerta.

L'activista veïnal també va expressar a la reunió d'aquest dilluns la necessitat que aquesta nova centralitat ofereixi espais de socialització per als habitants de la zona i per a les entitats.

L'oposició, a 'El Gall del Monestir'
Els partits de l'oposició, que han sigut molt bel·ligerants contra el projecte Ragull Centre, han parlat d'aquesta reunió durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Ràdio Sant Cugat. Josep Maria Vallès, regidor de Junts per Sant Cugat, ha explicat que ell també va assistir a la reunió, i afirma que tot van ser queixes.

Per la seva banda, Sergio Blázquez, de Ciutadans, ha celebrat que el govern s'obri a repensar el projecte, i explica que aquesta és una de les funcions de l'oposició.

El govern municipal s'ha compromès amb els veïns de seguir reunint-se periòdicament per trobar una solució que agradi a tothom.










Esther Madrona

"La voluntat d'aquest dilluns era comptarir opinions i sensacions i dir-los que estem just al cap del carrer, estem començant el projecte, no hi ha res escrit".

Judith Defez

"La sensació va ser que no ens ho acabem de creure perquè tot sembla molt lligat, però la sensació meva personal és que era molt de cara a la galeria, no sé si tenen la intenció de fer-nos gaire cas"

Mireia Gallego

"Això no és el que volem perquè és un manera d'estigmatitzar el barri. No són només les alçades, també hi hauria més trànsit. Sembla que tot estigui estigmatitzat".

Josep Maria Vallès -

"Jo hi vaig ser, a la reunió, i tot van ser queixes, només una persona va dir que estava d'acord amb le projecte".

Sergio Blázquez -

"Si es recula i es reconsidera el projecte, ja haurem avançat. La oposició està per això".



  • Comparteix:

COMENTARIS

Els veïns que van assistir a la reunió, no van tenir la percepció de que el govern municipal, estigues disposat a replantejar res de res, de fet el primer que va afirmar la regidora Esther Madrona, es que l’alçada de 11 pisos, era el menys important. No se Rick, tu ho veus creïble ?

Pere Ferrer Morello. Enviat el 13/mai/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.