Sant Cugat celebra la diversitat familiar

Es tracta d'una iniciativa que visibilitza i reivindica la diversitat de famílies a través del treball cooperatiu a les escoles públiques


  • Comparteix:

Imatge de la imatge de portada referent a la proposta de la mostra de dibuixos de famílies diverses / Foto: Cedida

Imatge de la imatge de portada referent a la proposta de la mostra de dibuixos de famílies diverses / Foto: Cedida

Sant Cugat acull 'Celebrem la diversitat familiar', una iniciativa que arriba de la mà d'Escoles Coeducatives i que reivindica la diversitat de les famílies a través del treball cooperatiu i en xarxa de les escoles públiques. Una mostra amb dibuixos, jocs i contes amb titelles són algunes de les activitats que es podran gaudir a la plaça de l'Om, entre les 11 h i les 13 h d'aquest dissabte, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Famílies.

'Celebrem la diversitat familiar' es va gestar després que Escoles Coeducatives demanés als alumnes dels centres públics de la ciutat que dibuixessin la seva família. Així, es podrien apreciar les diferències que hi ha entre elles. Aquestes obres es podran veure aquest dissabte, en la que és la primera mostra d'aquestes característiques a Sant Cugat.

"La realitat que viuen els infants avui en dia és la de la diversitat de famílies", ha explicat a Cugat Mèdia la membre d'Escoles Coeducatives Núria Valero. "N'hi ha de monoparentals, de LGTBIQ+, mixtes, amb diversitat funcional... però el missatge que arriba als infants és el de la família tradicional", reflexiona.

Tant l'Ajuntament com les Biblioteques de Sant Cugat col·laboren amb la jornada. Des del consistori han col·laborat amb la logística, mentre que les biblioteques contribuiran a la proposta amb la instal·lació d'un racó amb contes que aborden la diversitat en les famílies.


Nuria Valero

Enfoquem aquest tercer trimestre per celebrar la diversitat familiar dins de les escoles i també el volíem fer extensiu a nivell de ciutat. Celebrem la diversitat familiar perquè entenem que la realitat que viuen els infants avui en dia és la de diversitat de famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.