Sant Cugat celebra la diversitat familiar en el Dia Internacional de les Famílies

Escoles Coeducatives ha organitzat una jornada per donar a conèixer entre els infants els diferents models de famílies existents

L'actuació de contes teatralitzats de Laberta Delpoblet. / Foto. Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 15/mai/21 per Marc Abelló

Que els infants coneguin els diferents models de famíia existents és un dels objectius de la jornada 'Celebrem la diversitat familiar', emmarcada al Dia Internacional de les Famílies, celebrada aquest dissabte a la plaça de l'Om sota l'organització de l'associació Escoles Coeducatives. Famílies monoparentals, nuclears, adoptives, d'acollida, les reconstruïdes, les refugiades, les transculturals, les LGTBIQ, entre d'altres, s'han donat a conèixer a través de diferents jocs de taula amb una presència d'uns 300 assistents.

Des de mig matí han començat les diferents activitats, hi ha hagut una activitat en el que els infants podien dibuixar la seva família, una sobre jocs de taula clàssics, els contes de titelles 'Vull una família', a càrrec de Laberta Delpoblet i que té la diversitat familiar com a eix de la història. La jornada 'Celebrem la diversitat familiar' ha tingut una molt bona assistència, l'any passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia.

La membre de l'associació Escoles Coeducatives, Núria Valero, ha explicat la importància de fer donar visibilitat a la diversitat familiar: "Els infants no coneixen que hi ha altres tipus de famílies a través dels contes, dels dibuixos i de la publicitat". "Estem molt contentes perquè les dotze escoles públiques de Sant Cugat i l'entitat d'activitats escolars Paidos ho han entomat molt bé i han permès visibilitzar la diversitat familiar als alumnes mitjançant activitats".


DECLARACIONS

Núria Valero

Els infants de famílies de diversitat i els de nuclears mitjançant els contes, dels dibuixos i de la publicitat no poden conèixer les diferents famílies que existeixen en l'actualitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio