ADENC demana que no comencin les obres de La Mirada com a mesura cautelar del contenciós administratiu

L'entitat ecologista explica a Cugat Mèdia que agafen aquesta lluita com a exemple de futur "perquè Sant Cugat no és una ciutat qualsevol"


  • Comparteix:

Una imatge del bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Una imatge del bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

L'associació ecologista ADENC té molt clar que arribarà fins al final per defensar el bosc de Volpelleres. Des de l'entitat han explicat a Cugat Mèdia que com a mesura cautelar del recurs contenciós administratiu contra la ubicació prevista per construir l'escola La Mirada, demanaran al jutge que no permeti que es tali cap arbre fins que s'hagi resolt la via jurídica. ADENC explica que ja van advertir l'Ajuntament de Sant Cugat que tot el temps que es volguessin estalviar no buscant alternatives per no tocar el bosc, el perdrien al final als jutjats. De fet, els ecologistes admeten que aquesta lluita a Sant Cugat és important per a ells com a exemple a seguir per a altres ciutats de Catalunya.

ADENC va assegurar fa uns mesos a Cugat Mèdia que descartaven agafar la via judicial en aquest cas perquè tenia uns costos molt elevats per a l'entitat (entre 10.000 i 15.000 euros), però ara afirmen que el suport popular els ha empès a presentar el contenciós administratiu. El seu portaveu en el cas de Sant Cugat, Joan Carles Sallas, explica que hi ha veïns que els han ofert suport econòmic també, i que per això s'ha acollit al que s'anomena 'justícia gratuïta' a través d'una entitat jurídica, Fons de Defensa Ambiental, que només els cobrarà els costos de l'advocat. El contenciós el presentaran en breu, i a finals de maig haurien de saber si el jutge l'admet a tràmit.

Arribats a aquest punt, ADENC demanarà unes mesures cautelars que impliquin la preservació de l'objecte de debat, que és el bosc de Volpelleres. És a dir, demanaran al jutge que no permeti que es faci cap actuació de desbrossament ni de tala d'arbres en els 8.000 metres quadrats de bosc on està previst -i ja aprovat per la comissió d'urbanisme de la Generalitat- construir el nou edifici de l'escola La Mirada fins que s'hagi resolt el recurs contenciós.

Si el jutge les acceptés, implicaria un retard notable en l'inici de les obres i l'estrena de l'edifici, que està previst per el setembre de 2023. Segons narra Sallas, "a l'Ajuntament li vam dir que tot el temps que no va voler gastar buscant alternatives, el perdria al final".

I si finalment els ecologistes guanyessin la partida jurídica, el portaveu d'ADENC explica que si s'anul·lés la modificació del planejament, "el que es mantindria en vigor és el planejament inicial, al costat de l'actual institut Leonardo da Vinci". Segons Sallas, en aquest cas, només caldria fer les modificacions tècniques per la proximitat a les vies: "No caldria fer el soterrament de la via com es diu, aixecant un mur seria suficient".

ADENC admet que està posant molts esforços en la lluita per preservar el bosc de Volpelleres perquè "Sant Cugat no és una ciutat qualsevol" i perquè si es permet que aquí es talin arbres per fer-hi obres, es podrà fer a tot arreu.



Joan Carles Sallas

"Les mesures cautelars que plantegem és que no es pugui talar el bosc de volpelleres fins que s'hagi resolt el contenciós administratiu".

Joan Carles Sallas

"Sant Cugat no és una ciutat qualsevol, és una ciutat rellevant a Catalunya, i l'estàndard que surti d'aquí seria una estàndard per la resta de Catalunya".




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.