La música negra torna als carrers de Sant Cugat amb el SantQBlack

Cugat Mèdia col·labora amb la 7a edició del festival de música negra de Sant Cugat

Cartell del festival St.Qblack que es celebrarà del 9 fins al 20 de juny / Foto: St.Q Black

Societat

Publicat el 23/mai/21 per Ignacio Campos

El SantQBlack ja ho té tot a punt per omplir els carrers de Sant Cugat de la millor música negra. Serà del 9 al 20 de juny, en una edició, la 7a ja, que compta amb noms al cartell com A ciegas, The Slingshots i Urban Clash. Es tracta d'una iniciativa organitzada per Sotasons, que, a més, en aquesta ocasió uneix forces amb Cugat Mèdia. A través de Ràdio Sant Cugat, mentre duri el festival, s'emetrà cada dia un espai on es repassaran les propostes de la jornada, hi haurà entrevistes i prèvies dels concerts. Les entrades del SantQBlack ja estan disponibles al web. A més, està a la venda un abonament vàlid per a tres dies que costa 25 euros.

"Creiem que hem fet la millor programació fins ara en aquests set anys", ha assegurat Ricard Valls, un dels organitzadors, en declaracions a Cugat Mèdia, en referència a les dificultats que posa sobre la taula la crisi de la Covid-19.

Programació

El festival comença el dia 9 de juny amb una xerrada a les 19 h sobre la influència de la religió i les seves comunitats en la música afroamericana, a càrrec del mateix Valls, al Casal de Torreblanca.

El dia 10, 'A ciegas', grup format per Enric Gómez i Jonathan Herrero, tocarà en un concert d'entrada gratuïta al Casal de Torreblanca.

L'11 de juny, el Casino la Floresta acull a les 19 h les actuacions d'Esmeralda Colette & The Mother Mass i Koko Jean & The Tonics. L'endemà, el mateix espai serà l'escenari a les 19 h del concert de Tonia Richii i The Slingshots, a ritme de funk.

El 13 de juny, el Claustre del Monestir serà el teló de fons per a una actuació del Cor Dona Gospel (21 h).

El 19 de juny es reprèn el festival amb una actuació d'Urban Clash al Mercantic. Es tracta d'una jornada dedicada a la branca més urbana de la música i la cultura amb activitats de pintura mural, dansa o improvisació de hip-hop, a banda del concert.

El colofó final serà el 20 de juny, amb l'actuació de Guayaba a La Rampa 23.


DECLARACIONS

Ricard Valls

Aquest any el festival té el lema 'una qüestió de fe', ja que hem lligat tot el tema espiritual i religiós que té la música negra i sempre ha tingut, des de ser música d'església fins a ser música de l'infern com és considerat el blues o el rythm and blues o una música més espiritual com és el soul, i ho hem lligat amb la fe que han de tenir els músics i el sector cultural avui en dia en aquests moments de pandèmia i foscor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio