Emma Vilarasau: 'A l'Institut del Teatre era necessari fer net'

L'actriu santcugatenca ha volgut diferenciar entre els abusos sexuals i els abusos de poder


  • Comparteix:

Emma Vilarasau a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Emma Vilarasau a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'actriu santcugatenca Emma Vilarasau s'ha mullat respecte a la polèmica dels abusos de l'Institut del Teatre, on ella mateixa va estudiar Art Dramàtic. Ho ha fet al programa 'Molta Comèdia' de Ràdio Sant Cugat, conduït per Eduard Jener. 'Els alumnes han fet molt bé de denunciar-ho, perquè hi ha actituds que no es poden permetre i era necessari fer net', ha dit l'actriu. Tot i això, Vilarasau ha volgut diferenciar entre els abusos sexuals, sobre els quals considera que 'no hi ha discussió', i els abusos de poder. En aquest últim cas, l'actriu ha explicat que al món del teatre 'la gent va molt protegida i a vegades t'han de sacsejar una mica per treure't la cuirassa, per fer-te vulnerable. I aquest procés pot ser una mica difícil'. En aquest sentit, l'actriu considera que 'els límits són difícils d'establir' i que sovint depenen 'de la sensibilitat de cadascú'.

Sobre la dimissió de la directora de l'Institut, Magda Puyo, Vilarasau ha confessat que l'entén, però que li va saber molt greu, i ha assegurat que "si hi ha una dona feminista en aquest país, és ella des del dia que va néixer". La santcugatenca considera que Puyo "ha fet tot el que ha pogut", però que "potser no va poder arribar a tot" i ha lamentat que "la burocràcia de les institucions ho dificulta".

D'altra banda, Jener també li ha preguntat a l'actriu sobre l'impacte de la pandèmia al sector cultural. Sobre això, Vilarasau ha afirmat que "la consellera Ponsa ha fet una feina molt bona" i li ha agraït haver catalogat, de seguida, "la cultura com a bé essencial". Finalment, la santcugatenca ha confessat que "espero que el que vingui estigui a l'altura, perquè el sector està molt tocat".


Emma Vilarasau

Com de fort pot ser un professor o un director depèn molt de la sensibilitat de cadascú. Potser sí que el director o professor ha d'anar amb prou tacte per dir, aquest no el puc apretar més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.