Valldoreix donarà 1.000 ampolles plegables més per netejar els orins dels gossos a la via pública

L'EMD continua així la seva lluita per l'incivisme a la vila amb la col·laboració de l'empresa amb segell valldoreixenc Wuapu


  • Comparteix:

L'EMD ha comprat 1.000 ampolles plegables més a l'empresa Wuapu / Foto: Cugat Mèdia

L'EMD ha comprat 1.000 ampolles plegables més a l'empresa Wuapu / Foto: Cugat Mèdia

Valldoreix continua amb la seva lluita per combatre l'incivisme a la vila a través d'una campanya cívica. Després d'una prova pilot d'èxit en què l'EMD va repartir 150 ampolles plegables per netejar els orins de gossos a la via pública, ara, l'administració, en donarà 1.000 més. La iniciativa, que forma part de la campanya 'Valldoreix ben cívic', ha estat possible gràcies a una primera donació gratuïta de l'empresa per a mascotes Wuapu, propietari d'un veí de Valldoreix. Les ampolles, una per família de Valldoreix, es poden recollir a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'EMD.

Es tracta d'una ampolla de plàstic, Wuapu Clean, plegable, amb un tap per evitar fuites i un mosquetó per poder penjar-la a la corretja, als pantalons o a la bossa. Per utilitzar-la, només cal omplir-la d'aigua o aigua amb sabó i ruixar sobre el pipí del gos per higienitzar la zona. Les 150 primeres mostres es van esgotar ràpidament i, davant la bona rebuda, l'EMD i l'empresa Wuapu han continuat treballant junts per poder repartir-ne 1.000 més. De fet, el vocal de Gestió de Residus, Bernat Gisbert, ha assegurat que no descarten comprar-ne més si la demanda és alta.

Antoni Font és gerent de l'empresa per a mascotes Wuapu i veí de Valldoreix. A l'abril, va donar de manera gratuïta i desinteressada 150 ampolles plegables perquè l'EMD les repartís entre la ciutadania i, així, facilitar eines per netejar els orins dels seus gossos. Des de Wuapu, com explica Font, van valorar l'opció d'adquirir aquestes ampolles plegables que és més pràctic i còmode que sortir amb una de supermercat.

Gisbert ha remarcat que la prova pilot va "funcionar molt bé i va agradar moltíssim". Per això, des de la seva vocalia i la comunicació de l'EMD van decidir comprar-ne 1.000 més. Aquesta iniciativa "va bé" per parlar de l'incivisme, que "segueix estant a l'ordre del dia" i és "molt difícil d'erradicar", com s'està "comprovant".

Aquesta iniciativa s'emmarca en la campanya de neteja 'Valldoreix ben cívic', impulsada per l'equip de govern de l'administració valldoreixenca des del 2016. L'objectiu, conscienciar els veïns i veïnes de la vila per combatre l'incivisme i aconseguir tenir un Valldoreix net. Les persones residents a Valldoreix poden recollir l'ampolla a l'OAC i en toca una per família.

Bosses biodegradables i compostables per continuar amb la campanya

La col·laboració entre Antoni Font i l'EMD de Valldoreix continuarà amb la donació i el posterior repartiment d'unes bosses biodegradables i compostables per recollir les defecacions dels gossos. Font ha explicat que faran la donació després de l'estiu.

Per la seva banda, Gisbert ha afegit que el "tema de les defecacions de gossos" és una altra cosa que els "preocupa molt" i que cal "millorar d'una manera o altra". Per això, el vocal de l'EMD ha avançat que s'instal·laran unes papereres especials a la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer en les quals, gràcies a la seva forma, només s'hi podran dipositar les defecacions de les mascotes. L'EMD va haver de retirar els elements que hi havia en aquesta zona perquè la gent hi abocava tota mena de restes. La compra d'aquestes papereres és "esforç perquè no són barates", però l'administració espera que ajudi a "mitigar la problemàtica".

Sancions de 400 euros per no netejar les defecacions i orins de les mascotes

Des de l'EMD recorden que l'Ordenança Municipal sobre la Protecció i la Tinença Responsable d'Animals contempla sancions d'entre 100 a 400 euros pels titulars d'animals aquells que embrutin espais públics amb els excrements de les mascotes o no evitin les miccions a façanes d'edificis i mobiliari urbà.






Bernat Gisbert

Tot això va molt bé per parlar de l'incivisme que, malauradament, segueix estant a l'ordre del dia i que és molt difícil d'erradicar.

Antoni Font

Com a marca Wuapu vam estar pensant que portar una ampolla de supermercat és incòmode i, buscant pel mercat, vam trobar aquestes ampolles que no pesen, ocupen poc lloc i porta el mosquetó per penjar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.