Suport santcugatenc al poble palestí

Arran Sant Cugat i 19 agrupacions socials de la ciutat han reunit un centenar de persones per demanar a Israel la fi de la ocupació palestina


  • Comparteix:

Un centenar de persones s'han reunit per demanar la fi de la invasió que pateix Palestina / Foto: Cugat Mèdia

Un centenar de persones s'han reunit per demanar la fi de la invasió que pateix Palestina / Foto: Cugat Mèdia

Un centenar de persones s'ha concentrat davant de l'Ajuntament aquest dissabte a la tarda per demanar la fi de la guerra entre Palestina i Israel. La congregació, anomenada '73 anys d'ocupació, 73 anys de resistència', ha reclamat, mitjançant la lectura d'un manifest, que Israel aturi la pressió contra els territoris palestins i que cessi el conflicte armat, que ha intensificat en els darrers dies. Arran Sant Cugat juntament amb 19 entitats de la ciutat han estat les organitzadores de l'acte.

El conflicte entre Palestina i Israel existeix des de fa 73 anys, quan Israel va envair una part del territori palestí. La confrontació s'ha mantingut des d'aleshores, però el 7 de maig es va intensificar per un enfrontament a la mesquita d'Al-Aqsa, que ha acabat desembocant en un conflicte bèl·lic. Des de l'esclat de la guerra a l'inici del mes de maig, Palestina ha patit la mort de 232 persones, segons el ministre de salut de Gaza, mentre que a Israel n'ha perdut a 12.

La portaveu d'Arran Sant Cugat, Berta Vidal, ha demanat al govern espanyol i al català que no donin suport a Israel en el conflicte bèl·lic i "que deixin de vendre armes als israelians". Des d'Arran volen denunciar "la impunitat internacional" que està tenint Israel durant aquests 73 anys d'ocupació de Palestina.




Berta Vidal

Volem mostrar el nostre suport a Palestina i volem denunciar la impunitat que està tenint Israel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.