Es recupera la neteja amb aigua als carrers després detectar tres màquines amb legionel·la

Aquest tipus de neteja va quedar suspesa de manera preventiva per un brot a Sant Cugat des de mitjans d'abril


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de neteja amb aigua / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de neteja amb aigua / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha tornat a netejar els carrers amb aigua, després que aquest tipus de manteniment quedés aturat com a mesura preventiva per un brot de legionel·losi a Sant Cugat detectat a mitjans d'abril, amb tres casos lleus. De fet, en les proves de revisió a totes les màquines de neteja, van detectar-ne tres que van donar positiu en legionel·la. De moment, aquestes tres estan aïllades a l'espera dels resultats després del tractament. La resta de màquines de neteja viària ja estan en funcionament i no s'ha detectat cap nou cap de brot a la ciutat des del 19 d'abril passat.

Així ho ha confirmat a Cugat Mèdia la regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, que ha explicat que, de moment, no se sap si hi ha relació entre els casos de legionel·losi detectats i els positius en les màquines.

De fet, el brot a Sant Cugat, que va afectar com a mínim tres persones, va coincidir amb altres dos brots investigats per Salut Pública al Vallès Occidental. Un a Castellbisbal, amb cinc malalts, i un altre a Rubí, amb cinc afectats més.

La legionel·losi és una malaltia infecciosa causada per un bacteri amb una simptomatologia molt semblant a la de la grip. Tot i això, és important remarcar que no es transmet d'una persona a una altra, sinó que es contagia per inhalació d'aigua polvoritzada o aerosols. L'aigua d'abastament públic es pot beure sense cap perill. Les persones fumadores, les que pateixen malalties cròniques que afecten el sistema immunitari i les d'edat avançada són les que tenen més risc de contagiar-se.




Alba Gordó

Hem estat pendents de les PCR de les màquines i fins que no hem tingut els resultat de tota la flota no s'ha pogut fer la neteja als carrers. Ara ja està funcionant a excepció d'aquestes tres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.