El Consell de Joves corrobora que el benestar emocional del jovent s'ha vist afectat per la pandèmia

Aquest dilluns s'ha celebrat, de forma telemàtica, la cloenda del Consell del curs 2020-2021


  • Comparteix:

Imatge de la cloenda del Consell de Joves / Foto: Meeting

Imatge de la cloenda del Consell de Joves / Foto: Meeting

El benestar mental del jovent s'ha vist afectat arran de la pandèmia. És la conclusió principal a la qual ha arribat el Consell de Joves 13-16 aquest curs, després de fer una enquesta entre 800 joves de la ciutat. Tot plegat ho han explicat la vicepresidenta de l'ens participatiu, Helena Serraviñals, i el representant local al Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència, Joan Gimeno, a la sessió de cloenda del curs. D'entre les propostes que han fet els enquestats, Serraviñals ha destacat l'accés directe a l'atenció psicològica, una major sensibilització per evitar l'estigma de la salut mental i més activitats d'esport a l'aire lliure, entre d'altres.

Respecte al reglament, Gimeno ha explicat que els representants han acordat ampliar a quatre el nombre de representants per centre i a augmentar el nombre de reunions i comissions durant el curs.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha recordat els encàrrecs que va rebre el consell. D'una banda, els 23 representants del jovent havien de revisar el reglament d'aquest òrgan i, de l'altra, fer propostes d'oci en temps de la covid, per al seu grup d'edat. A més, el mateix consell havia escollit el tema relacionat amb el benestar emocional i la salut mental dels joves.

Després de la presentació dels joves, la regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha posat èmfasi als casals d'estiu que s'han obert especialment per a joves que, segons ha dit, "combinen la part lúdica amb la part curricular". El regidor de Joventut, Marco Simarro, ha valorat molt positivament la feina feta pel consell i n'ha lloat, especialment, els canvis en el reglament, "que ens asseguren un futur consell amb més participació, més idees i, per tant, més potència". Finalment, la també regidora de Joventut, Alba Gordó, ha recordat que el pròxim curs el Consell de Joves també participarà en el replantejament de l'oci juvenil a la ciutat.




Mireia Ingla

Permeteu-me que us feliciti pel tema escollit, perquè una de les coses que ens ha fet veure la covid és la necessitat de preservar i cuidar la salut emocional. Quan va començar la pandèmia, el primer que vam dir és: aquesta pandèmia té unes conseqüències econòmiques i socials.

Helena Serraviñals

A nivell de propostes i suggeriments, la major part fan referència a un accés més directe a l'atenció psicològica, ja sigui en format individual com en format tallers grupals, més sensibilització per evitar l'estigma de la salut mental i més possibilitats per realitzar esport a l'aire lliure, com a forma d'activar-se i mantenir un benestar actiu. Força joves han reclamat no poder expressar els seus malestars amb l'especialista del seu centre, caldria informar-ne millor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.