La PAS exigeix a l'Ajuntament que reactivi la campanya d'esterilització a les colònies de gats de carrer

El consistori ja ha gastat, en el que va d'any, 16.000 euros en esterilitzacions


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una colònia de gats a Sant Cugat / Foto: Cau Amic

Imatge d'arxiu d'una colònia de gats a Sant Cugat / Foto: Cau Amic

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) assegura que des del març ha rescatat més d'un centenar de cadells de gat de carrer i que 'cada vegada n'apareixen més'. El col·lectiu qualifica la situació de 'descontrolada' i, per això, demana a l'Ajuntament que reactivi la campanya d'esterilització de les colònies felines de la ciutat, així com la vacunació i desparasitació dels gats. En el que va d'any, ja s'han gastat des del consistori 16.000 euros en fer tasques d'esterilització, enfocades sobretot en les femelles.

La PAS va més enllà i també fa una crida a la ciutadania perquè col·labori amb la causa, acollint un o dos gats a casa durant un temps o bé adoptant. "Es tracta de salvar vides", apunta la plataforma en un comunicat, on també subratlla que adoptar s'ha de prendre seriosament: "Demanem que els que us oferiu ho vulgueu de veritat, que ningú se senti obligat a fer-ho per ajudar-nos". Els gats que el col·lectiu ha recollit no podrien sobreviure per sí sols, ja que han perdut a la seva mare.

Des del govern, el regidor de Benestar Animal, Francesc Carol, ha explicat a Cugat Mèdia que els gats, malgrat ser depredadors, són uns mamífers que es reprodueix molt: "Una gata podria tenir 100 cadells al llarg de la seva vida, i és fèrtil des dels sis mesos de vida". És per això que l'esterilització és clau, ja que, a més, un dels grans objectius de l'àrea és la reducció de la població de gats de carrers, que s'estima entre 1.200 i 1.500 exemplars a Sant Cugat.

Per afrontar aquesta tasca, l'Ajuntament va destinar durant l'any passat 40.000 a esterilitzacions i aquest any preveu gastar-ne 50.000. Carol subratlla que els pressupost actual dedicat a aquest efecte és el doble del que es destinava durant el mandat passat. Actualment les esterilitzacions són possibles gràcies a un contracte menor; l'Ajuntament ja té en marxa una licitació per regularitzar el servei.

En tot cas, el regidor ha posat en valor la tasca que fan les entitats animalistes de la ciutat per contribuir en el benestar dels felins.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.