La gatera municipal estarà enllestida als volts de l'estiu

L'Ajuntament referma el compromís per controlar la població de felins, amb el doble de pressupost en esterilitzacions que el mandat passat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una colònia de gats / Foto: Cau Amic

Imatge d'arxiu d'una colònia de gats / Foto: Cau Amic

L'àrea de Benestar Animal de l'Ajuntament de Sant Cugat marca com un dels objectius prioritaris el control i la reducció de les colònies de gats. La gatera municipal de la Guinardera, una de les promeses electorals d'ERC-MES, serà una realitat als volts de l'estiu, ha assegurat a Cugat Mèdia el regidor Francesc Carol. La garantia del benestar dels felins va més enllà, ja que el govern preveu instal·lar espais d'aixopluc per a aquests animals a les colònies que hi ha a la ciutat.

Des del consistori xifren la població de gats de carrer entre 1.200 i 1.500 exemplars. En el que va d'any, l'executiu ha gastat 16.000 euros, a través d'un contracte menor, en practicar esterilitzacions per reduir la població de felins. L'objectiu enguany és gastar uns 50.000 euros. Carol ha posat de relleu que durant l'any passat es van destinar 40.000 euros a aquesta tasca, el doble del que es gastava anualment durant el mandat passat. Actualment les esterilitzacions són possibles gràcies a un contracte menor; l'Ajuntament ja té en marxa una licitació per regularitzar el servei.

El regidor de Benestar Animal ha recordat que les femelles, que són fèrtils des dels sis mesos d'edat', poden tenir fins a 100 cadells al llarg de la seva vida. És per aquest motiu que es prioritza l'esterilització de les gates.

A finals d'any l'Ajuntament té previst fer públic el nombre d'esterilitzacions practicades aquest 2021. Pel que fa a la xifra de l'any passat, es donarà a conèixer a la memòria de Benestar Animal, que es presentarà properament.

Des del govern tenen previst dotar de més recursos l'àrea de Benestar Animal, amb la convocatòria d'una plaça fixa de tècnic. Fins al mandat passat, apunta Carol, hi havia una tècnica que treballava per objectius i, per tant, el contracte va finalitzar.


Francesc Carol

Quan vam agafar el mandat es destiven 20.000 euros anuals a esterilitzacions. L'any passat en vam dedicar 40.000. Ara estem fent una licitació que ens permetrà arribar als 50.000.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.