S'atura la instal·lació d'un control d'accés per restringir el trànsit a l'escola Avenç

Les obres del camí de Crist Treballador protagonitzen el consell de barri del Nucli antic d'aquest dijous


  • Comparteix:

Imatge del camí de Crist Treballador, prop de l'entrada de l'escola Avenç / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del camí de Crist Treballador, prop de l'entrada de l'escola Avenç / Foto: Cugat Mèdia

La col·locació d'una càmera de seguretat per restringir l'accés, mitjançant la lectura de matrícules, al camí de Crist Treballador, que va des de la Rabassada fins a l'escola Avenç, ha quedat, almenys de moment, desestimada. Segons el tècnic de l'Ajuntament Víctor Balboa, 'l'allau de queixes' que van rebre al respecte els ha fet veure que 'la idea no està prou madura' i que 'abans de restringir el trànsit a l'escola hem de poder oferir alternatives de mobilitat sostenible'. Aquesta novetat s'ha anunciat al consell de barri del Nucli antic, que ha tingut lloc aquest dijous de forma telemàtica.

Dins de les actuacions del projecte del camí de Crist Treballador, Balboa ha explicat també que aviat es durà a terme la pavimentació total d'aquest "camí forestal", amb materials 100% naturals, per reduir la polseguera i el fang a la calçada. A més, el tècnic ha explicat que s'incorporaran elements reflectants a les pilones de l'accés de l'escola per evitar accidents nocturns i ha confirmat que ja s'han iniciat les obres d'il·luminació del caminet que porta, a peu o en bicicleta, a l'escola. Balboa ha remarcat que s'ha optat per "llums solars, sense cablejat elèctric, totalment sostenibles i adequades a l'entorn".

Més mobilitat

Durant l'acte, s'han tractat altres temes relacionats amb la mobilitat. El president del consell de barri del nucli antic, el tinent d'alcaldia Pere Soler, ha confirmat que el projecte de construcció d'una rotonda entre l'avinguda de Gràcia, la Rabassada i el camí de Crist Treballador tirarà endavant, i amb una subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquest sentit, el regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha afegit que l'actuació, que hauria d'estar enllestida abans del curs 2023-2024, "servirà per reduir la velocitat dels cotxes que arriben de la Rabassada i augmentar, així, la seguretat". En aquesta mateixa línia, Soler ha avançat que la Generalitat també té previst fer obres de millora en altres trams de la mateixa carretera, com a l'entrada de Les Planes, per pacificar el trànsit i millorar la circulació.

El president del consell també ha explicat que s'han tret algunes papereres dels voltants de l'Estació de Ferrocarrils per evitar l'incivisme d'alguns veïns que hi dipositaven les escombraries i ha recordat que el Mercat de Pagès, organitzat per l'Ateneu santcugatenc, torna a la seva ubicació habitual, la plaça de Pere Sant, a partir del 12 de juny. A més, ha recordat que les càmeres de l'avinguda de Cerdanyola ja funcionen, igual que a la zona vianantitzada del centre, per controlar que només hi accedeixen vehicles autoritzats, i ha explicat les afectacions del trànsit que hi haurà a Sant Cugat aquest cap de setmana amb motiu de la reVolta. Per acabar, ha comentat les actuacions de millora de les voreres i pavimentació que s'han iniciat al nucli antic i ha confirmat que el projecte per ajardinar un espai entre la rambla de Can Mora i el carrer de Francesc Moragas ja està en situació de tramitació.

El consell també ha servit per tornar a explicar els detalls de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) als veïns d'aquest districte i revisar els projectes guanyadors dels pressupostos participatius del Nucli antic.


José Gallardo

Hi ha un projecte d'una rotonda en aquest punt per regular el trànsit i perquè els cotxes entrin a la ciutat a una velocitat adequada i puguem garantir la seguretat. És una demanda de fa temps i aprofitem aquestes subvencions que tenim per tirar-la endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.