Les famílies no podran entrar a les festes de fi de curs de les escoles

El pla d'actuació de les escoles és el mateix que es va aprovar al setembre, restringeix l'accés de les famílies i no permet la barreja de bombolles


  • Comparteix:

El pati d'Infantil de l'escola Avenç, un dels espais de la tradicional festa de fi de curs / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El pati d'Infantil de l'escola Avenç, un dels espais de la tradicional festa de fi de curs / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Totes les escoles públiques, privades i concertades han rebut aquest contundent recordatori de Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament: 'Segons el pla d'actuació vigent del curs 2020-2021, no està contemplada la celebració de festes a l'escola'. En aquesta mateixa comunicació, que s'ha fet via correu electrònic, des del Departament es demana perseverança en el seguiment de les mesures anticovid i es recorda la importància de no barrejar grups bombolla, una mesura que 'ha demostrat ser molt efectiva'. Aquest avís de l'administració ha estat un cop dur per als centres, les famílies i l'alumnat, que amb la relaxació progressiva de les mesures per part del Procicat, tenien l'esperança de poder fer una celebració de fi de curs més propera a l'antiga normalitat.

L'esperança, per això, ha quedat en un no res i la comunitat educativa haurà d'esperar com a mínim un any més a fer una festa de fi de curs amb la participació de les famílies. La directora del Turó de Can Mates, Dolors Torres, té clar que "no val la pena malmetre l'esforç de tot l'any", i que la seva responsabilitat com a escola és "vetllar pel benestar dels nens i nenes". A més, la directora del centre ha remarcat que "almenys aquest any, a diferència del curs passat, podem assegurar un comiat als alumnes de sisè, encara que sigui sense l'acompanyament de les famílies".

Un acompanyament que, com en el cas de l'escola Pureza de María, sí que es podrà fer de forma telemàtica. La directora del Pureza, María Jesús Torrente, explica que aquesta celebració recau habitualment en l'AMPA, que enguany han organitzat una setmana sencera de jocs en línia.

Desgast i tristor per part de les famílies
La direcció de l'escola La Floresta també ha informat l'AFA que no es pot fer cap activitat dins del centre amb la presència de les famílies. Des de l'AFA tampoc no s'ha organitzat cap acte en paral·lel, perquè, segons diuen, és difícil trobar un espai on es pugui reunir tothom respectant les distàncies de seguretat. A més, segons expliquen des de la Comissió de Festes de l'AFA de La Floresta, ja hi ha un cert cansament i desgast de les famílies ocasionat per les dificultats d'aquest últim any.

Finalment, la presidenta de l'AMPA de l'escola Avenç, Ana Otero, confessa que les famílies han rebut "amb molta tristor" el fet de no poder gaudir de la festa de l'escola, però que "evidentment" ho entenen. Otero sap que rebrà un vídeo de les activitats que els alumnes han preparat durant aquests últims mesos, però lamenta no poder viure en persona aquest "moment de retrobament tan màgic i bonic". La presidenta de l'AMPA d'aquesta concertada ha conclòs amb un desig que coincideix amb el de la resta de persones entrevistades: "només ens queda esperar que arribi el curs vinent i que pugui ser d'una altra manera".




Dolors Torres

No podem promoure una actuació que entri totalment amb contradicció amb un criteri sanitari. L'escola no pot fer els ulls grossos, perquè a més hem rebut indicacions repetidament en les últimes setmanes des del departament.

María Jesús Torrente

La festa de fi de curs l'organitza l'AMPA i aquest any l'AMPA s'ha organitzat per fer-ho tot en línia. Hem rebut notificacions del director de Serveis Territorials i ens ha demanat que anem amb compte, ens ha recordat que encara estem en pandèmia i que no es poden organitzar festes presencials a les escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.