L'Aplec Jove de Sant Cugat tanca amb satisfacció la campanya 'On som les joves?'

La campanya ha tractat temes que des de l'Aplec consideren que vulneren les joves: la cultura, el lleure, la feina, la salut mental i l'habitatge


  • Comparteix:

La campanya 'On som les joves' ha acabat amb un vermut musical a l'Horta Alliberada / Foto: Cedida

La campanya 'On som les joves' ha acabat amb un vermut musical a l'Horta Alliberada / Foto: Cedida

L'Aplec Jove de Sant Cugat ha tancat aquest dissabte la campanya 'On som les joves?' amb satisfacció després de sis mesos de diferents iniciatives. Una quarantena de joves de l'Aplec ha participat en el vermut musical que han organitzat a l'Horta Alliberada. La campanya, que va néixer al desembre, posava el focus en la necessitat de reivindicar el paper dels joves durant la crisi de la covid-19. La plataforma ha volgut visibilitzar la seva posició, defensar les necessitats dels més joves de la ciutat i denunciar que els últims mesos s'han prioritzat els interessos productius davant la manca d'interés cap a altres sectors com el lleure, l'habitatge, la feina, la salut mental i la cultura.

En l'habitatge, han reclamat que és impossible per elles independitzar-se, en el lleure s'ha fet difusió a les xarxes socials de la precarietat que viuen les monitores i en l'àmbit professional, s'ha fet una xerrada per donar a conèixer els drets laborals de les treballadores. Respecte a la salut mental, han creat una xarxa afectiva per donar-se suport i per valorar la importància de la salut mental en els joves, sobretot en temps de pandèmia. Finalment, en la cultura han organitzat concerts amb músics del seu cercle d'amistats per evitar consumir els que des de l'Aplec consideren com a "concerts mercantilistes".

La membre de L'Aplec Jove de Sant Cugat, Júlia Paré, explica que la campanya 'On som les joves?' ha servit per visibilitzar les joves, per tenir tractar temes diferents del treball i la universitat i per fer entendre que "Sant Cugat expulsa a les joves", perquè no està adequada a les seves necessitats. Des de l'Aplec expliquen que en les properes campanyes seguiran tractant temes sobre els cinc eixos d''On som les joves?'.

La campanya 'On som les joves?' ha servit per visibilitzar les joves, per tenir tractar temes diferents del treball i la universitat i per fer entendre que "Sant Cugat expulsa a les joves", perquè no està adequada a les seves necessitats.




Júlia Paré

Hem fet treballs interns més enllà de la universitat. Les joves també som de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.