Duch (Habitatge) defensa l'interès públic del projecte Ragull Centre

L'Ajuntament allarga 15 dies més el període per presentar al·legacions al conveni amb els laboratoris Ferrer


Temes relacionats

Aturem Ragull Centre alerta que amb el conveni signat pot guanyar més Ferrer que Sant Cugat (25/mai/21)

El Ragull Centre enfronta de nou govern i oposició (17/mai/21)

L'Ajuntament obre la porta a repensar el projecte del Ragull Centre (12/mai/21)

Xoc frontal entre govern i oposició pel projecte Ragull Centre i el model urbanístic de Sant Cugat (19/abr/21)

Una nova centralitat a Sant Francesc-Monestir dotarà la ciutat de 72 nous habitatges protegits ( 9/abr/21)


  • Comparteix:

Francesc Duch, tinent d'alcaldia de desenvolupament urbà i habitatge, el dia de la presentació del projecte Ragull Centre / Foto: Lali Puig

Francesc Duch, tinent d'alcaldia de desenvolupament urbà i habitatge, el dia de la presentació del projecte Ragull Centre / Foto: Lali Puig

'És molt evident que hi ha un interès municipal i un possible guany'. Francesc Duch, tinent d'alcaldia de desenvolupament urbà i habitatge, defensa a Cugat Mèdia perquè l'Ajuntament de Sant Cugat ha signat el conveni entre el consistori i el grup Ferrer per fer el projecte de Ragull Centre. Duch també ha explicat que l'Ajuntament ha decidit allargar 15 dies més el període per presentar al·legacions a aquest conveni -del 7 de juny al 21 de juny- per desenvolupar el projecte Ragull Centre. La mesura respon a la petició de la plataforma Aturem Ragull Centre, que considera que el conveni no està justificat per l'interès públic. Una afirmació que el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha rebutjat frontalment.

"Si algú no veu interès públic en una operació on l'Ajuntament, en un lloc on no hi té res, a través d'un conveni, aconsegueix el 50% del sòl, un 62% d'habitatge de protecció oficial i la possibilitat de fer un equipament i zones verdes; qui ha de justificar-ho és la plataforma", ha dit Duch en declaracions a aquest mitjà.

De fet, Duch ha explicat que, tot i que la memòria econòmica encara no s'ha incorporat a l'expedient, els càlculs fets per l'Ajuntament avalen aquest interès públic. És més, ha dit el tinent d'alcaldia, el conveni no només compleix amb el que marca la normativa respecte a l'interès públic, sinó que va més enllà. Ha exemplificat que suposarà, entre d'altres, aconseguir un 62% d'habitatge públic de propietat.

Duch també ha concretat, en resposta a la plataforma Aturem Ragull Centre, que el projecte no està afectat pel perímetre de seguretat implantat a la zona per la presència de l'empresa Lubrizol. Segons Duch, el Ragull Centre queda fora per distància d'aquesta franja, tot i que ha recordat, a més, que hi ha una sentència -encara no ferma- que obliga Lubrizol a tornar a demanar de nou la llicència ambiental, i que per tant, es podrà incidir en aspectes de seguretat.

Per Duch, el Ragull Centre és una oportunitat, també pel que fa a la urbanització de l'entorn, amb presència de centres educatius. Aspectes, ha dit Duch, que s'abordaran segons avancin els tràmits urbanístics amb, per exemple, el pla de mobilitat. Per això, ha recordat el responsable de Desenvolupament Urbà, s'estan convocants reunions amb els diferents agents implicats en un projecte, del qual l'Ajuntament ja ha obert la porta a introduir-hi canvis si cal.


Francesc Duch

Si algú no veu interès públic en una operació on l'Ajuntament, en un lloc on no hi té res, a través d'un conveni, aconsegueix el 50% del sòl, un 62% d'habitatge de protecció oficial i la possibilitat de fer un equipament i zones verdes; qui ha de justificar-ho és la plataforma. És molt evident que hi ha un interès municipal i un possible guany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.