La justícia decidirà sobre el futur de Torre Negra

L'Ajuntament i els propietaris conclouen que han d'esperar la sentència sobre l'última modificació de planejament en aquesta zona


Temes relacionats

[Cronologia] Torre Negra: un litigi que va començar fa més de 20 anys (11/nov/20)


  • Comparteix:

Imatge del Pi d'en Xandri, ubicat al sector de Torre Negra / Foto: ACN

Imatge del Pi d'en Xandri, ubicat al sector de Torre Negra / Foto: ACN

Haurà de ser la justícia qui decideixi sobre què es pot fer i que no a Torre Negra. Aquesta és la principal conclusió a la qual han arribat l'Ajuntament i l'Associació de Propietaris de Torre Negra, després d'una reunió entre totes dues parts, que estan pendents de la resolució sobre la tercera -i última- modificació del planejament a la zona per concretar si pot ser protegit com a sòl no urbanitzable.

Tant l'Ajuntament com els propietaris s'han emplaçat a esperar al veredicte judicial per veure quines són les opcions per aquest espai de la ciutat.

En declaracions a Cugat Mèdia, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha recordat que ara mateix es tracta d'una zona no urbanitzable ordinari que la ciutat vol preservar. Tot i així, ha dit, caldrà fer el seguiment del contenciós-administratiu contra la modificació del Pla General Metropolità (PGM), ja que "qualsevol altra cosa que es faci per part de l'Ajuntament servirà al gran propietari [Núñez i Navarro] com a arma". "Seria donar-li arguments per eternitzar més el procediment judicial. Ara toca esperar aquesta sentència i, a partir d'aquí, mirar si hi ha altres escenaris possibles", ha concretat Duch.

De fet, l'Associació de Propietaris ja ha presentat en diverses ocasions la seva proposta per urbanitzar una part del sector i protegir l'àmbit del Pi d'en Xandri. Tot i així, l'entitat comparteix amb l'Ajuntament que ara cal esperar a una resolució judicial que encara pot trigar.

El membre de l'Associació de Propietaris de Torre Negra Domènec Miquel ha reiterat a Cugat Mèdia que es tracta d'un litigi que s'allarga fa més de dues dècades i que és conseqüència "d'uns tràmits mal fets" que el nou govern "ha heretat". "Si és urbanitzable, a l'Ajuntament no li costarà ni cinc, a no ser que doni altres terrenys per poder preservar la zona; i si no ho és, els costos poden ser importants", ha valorat Miquel.

Així, la solució a aquest conflicte, i el futur de l'àmbit, dependrà de la qualificació que finalment la justícia -i possibles els recursos- atorgui a Torre Negra: urbanitzable o no urbanitzable.




Francesc Duch

Qualsevol altra cosa que es faci per part de l'Ajuntament servirà al gran propietari com a arma, seria donar-li arguments per eternitzar més el procediment judicial. Ara toca esperar aquesta sentència i, a partir d'aquí, mirar si hi ha altres escenaris possibles.

Domèmec Miquel

Si és urbanitzable, a l'Ajuntament no li costarà ni cinc, a no ser que doni altres terrenys per poder preservar la zona, i si no els costos poden ser importants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.