'La Festa Major serà un bon assaig per a les festes majors de barri'

Els representants polítics confirmen a la tertúlia de Ràdio Sant Cugat que, malgrat que es faran activitats per Sant Pere, no serà com sempre


Temes relacionats

La nova Generalitat, els indults i Torre Negra, a la tertúlia 'El Gall del Monestir' ( 2/jun/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la darrera Festa Major de La Floresta, la primera que vindrà després de la de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la darrera Festa Major de La Floresta, la primera que vindrà després de la de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament treballa des de fa mesos per fer un programa de Festa Major amb el màxim d'activitats possibles, segons la situació epidemiològica, i amb el màxim de garanties sanitàries. Una celebració que també ha de servir, segons expliquen des del govern, com a punt de partida per encarar les festes majors dels barris d'aquest estiu i tardor, i per als propers esdeveniments presencials. Membres dels partits amb representació al ple han debatut a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Ràdio Sant Cugat sobre aquesta festa grossa que arriba en un punt d'inflexió de la pandèmia per l'embranzida de les vacunacions i el relaxament de les restriccions.

La regidora de Salut, Gemma Aristoy, i representant d'ERC-MES, ha recordat que "la pandèmia no ha acabat", tot i que "anem molt millor". Aristoy ha explicat que s'està planificant des de fa mesos la Festa Major des de diversos departaments, liderats pel de Cultura, però que no serà com les precovid. Això sí, ha de servir com a un retrobament als carrers, malgrat les limitacions, que faran que tinguem un concepte "desdibuixat" de Festa Major.

De la mateixa manera s'ha expressat el regidor de Joventut, Participació i Barris, Marco Simarro, que en representació de la CUP-PC ha afirmat que la Festa Major serà "un bon assaig per a les de barri". Simarro ha assegurat que "es farà tot el que es pugui fer". Per part del PSC, l'altre partit de govern, Francesc Aguilà ha anunciat que es treballa en "petits tasts" perquè tinguem el record del 2021 com "la primera Festa Major postcovid". Això sí, s'hauran de complir les mesures de seguretat i "donar bon exemple" de cara a les festes majors dels barris on, tal com ha dit Aguilà, "no hi ha tanta aglomeració".

El regidor de Junts Albert Salarich ha recordat que "haurem de conviure amb la pandèmia encara un temps" i que "ens hem d'acostumar" a tenir restriccions i a una "nova manera de funcionar". Tots els participants, això sí, han coincidit en destacar la importància de fer més activitats culturals, esportives i d'oci, en la mesura del possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.