'Ens ho han robat tot menys la ràbia': Sant Cugat carrega contra els feminicidis

Hora Bruixa organitza una performance per assenyalar els 14 assassinats masclistes que s'han produït en el que va d'any als Països Catalans


  • Comparteix:

La performance ha tingut lloc a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

La performance ha tingut lloc a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

Hora Bruixa assenyala que, en el que va d'any, hi ha hagut als Països Catalans 14 assassinats masclistes. Des de 2015, la xifra s'eleva a les 223 morts. Per escenificar-ho, el col·lectiu feminista ha sumat forces amb el grup de batucada florestà Mamatraka amb una performance aquest dimecres a la plaça d'Octavià. Les participants, amb màscares blanques, han caigut 'mortes' al terra; altres membres de l'acció, han pintat de blanc al terra la seva silueta, imitant l'escena d'un crim.



En la lectura del manifest, Hora Bruixa ha assenyalat el patriarcat i totes les estructures de poder i econòmiques com a responsables de la situació. "No ens protegeixen ni ens volen vives", lamenten, però subratllen que "ens ho han robat tot menys la ràbia".

La membre d'Hora Bruixa Carlota de Sojo Caso ha carregat també contra els poders polítics: "El feminisme pot estar en boca de tothom, fins i tot de partits que van amb la bandera lila, però sabem que és mentida perquè no hi ha mesures ni protecció per a les dones, ja que segueix augmentant el nombre de feminicidis".


Carlota de Sojo Caso

És una mostra de rebuig a tots els feminicidis. El feminisme pot estar en boca de tothom, també de partits polítics quevan amb la bandera lila, però que no serveix de res perquè no es prenen mesures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.