La UIC de Sant Cugat serà per primera vegada seu de la selectivitat

Dues universitats privades cedeixen espais per fer les proves, que comencen aquest dimarts


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

El campus de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) a Sant Cugat serà un dels punts que s'habilitaran per acollir les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que comencen aquest dimarts. És la primera vegada que centres privats cedeixen el seu espai per aquestes proves. Juntament amb la UIC, també serà punt per a la selectivitat la Universitat Ramon Llull, a Barcelona. Totes dues universitats acolliran alumnes de l'àrea metropolitana.

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Josep Ribas, ha explicat a l'ACN que l'objectiu és mantenir la descentralització dels tribunals i reduir la mobilitat de l'estudiantat en el context de pandèmia. Aquestes se sumen a les universitats públiques i es mantindran també instituts de Secundària, però menys que l'any passat. Amb tot, les mesures de prevenció seran molt similars a les del 2020.

La selectivitat en temps de Covid-19
Les PAU se celebraran del 8 a l'11 de juny i acolliran uns 40.000 estudiants. Ribas ha explicat que s'han adaptat "totes les condicions de seguretat i protecció necessàries" per garantir la seguretat contra la covid tant d'aquestes estudiants com dels 5.000 membres implicats en la realització dels exàmens.

Així, es mantindrà l'obligatorietat de la mascareta, les entrades esglaonades i diferenciades, la ventilació a les aules i la distància personal. Aquesta darrera però tindrà un petit relaxament i es passarà dels 2,5 metres entre persones als dos metres, fet que permetrà que alguna aula aculli algun estudiant més.

Un altre dels aspectes que es manté és la descentralització de les seus per fer l'examen. L'any passat es van triplicar els municipis de Catalunya que acollien tribunals i enguany es mantindrà aquesta mesura. La finalitat és la mateixa: "Evitar la mobilitat de l'estudiantat i distribuir-lo", ha indicat Ribas.

Aquestes seus estaran com sempre en universitats públiques i, com l'any passat, en instituts. El secretari general del CIC ha agraït l'esforç als centres de secundària ja que enguany la selectivitat recupera el seu calendari habitual, a principis de juny, i coincideix per tant amb l'activitat acadèmica als centres. Això però ha fet que siguin menys els instituts que poden facilitar espais per acollir les PAU i és aquí on s'ha demanat el suport de les universitats privades.

Ribas ha explicat que finalment la UIC i la URL han cedit "molt amablement" part dels seus espais per acollir tribunals de les PAU. Ha afegit que és la primera vegada que es fan servir instal·lacions d'universitats privades per fer els exàmens i ha assegurat que es garantiran les mateixes mesures en totes les seus. "Tenim totes les esperances perquè les proves es pugin fer amb totes les mesures necessàries per evitar contagis pel covid", afirma.

A nivell organitzatiu, ha demanat també als estudiants que donin positiu o que s'hagin de confinar per ser contacte estret que ho comuniquin tan aviat com en tinguin coneixement. D'aquesta manera s'avaluarà el cas i es donarà la solució perquè els alumnes puguin fer l'examen en un altre moment. En tot cas, Ribas ha assegurat que es buscarà la solució més adequada i aquests estudiants tindran els mateixos drets que la resta de la convocatòria ordinària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.