Ja es poden demanar beques menjador i ajudes d'escolaritat per al curs vinent

L'11 de juny és la data límit per poder presentar les sol·licituds


Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha engegat el període per demanar beques menjador i ajuts de suport a l'escolaritat per al curs 2021-2022. Fins a l'11 de juny es poden presentar les sol·licituds a aquests ajuts econòmics dirigits a alumnat empadronat al municipi i matriculat en ensenyament obligatori i de segon cicle d'educació infantil a centres educatius de la comarca.

Per poder formalitzar la presentació de les sol·licituds hi ha diferents canals habilitats:

  • Totes les famílies que van sol·licitar l'ajut el curs anterior rebran l'esborrany de la sol·licitud per notificació telemàtica. Només hauran de revisar les dades i fer el tràmit de confirmació o modificació segons correspongui a través de la Seu electrònica municipal.

  • Totes les famílies que sol·liciten de nou l'ajut podran fer-ho via telemàtica a la Seu electrònica emplenant un formulari que permetrà agilitzar la recollida de les dades per part de Serveis Socials i evitar desplaçaments i cues.

  • Les famílies que van sol·licitar l'ajut l'any passat han de rebre també prèviament un SMS informatiu sobre l'IdCAT Mòbil i els passos a seguir per obtenir-lo i poder realitzar el tràmit a la Seu electrònica.

  • L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) oferirà a les persones que ho demanin suport via telefònica per obtenir l'IdCAT Mòbil, així com en la tramitació de la confirmació de l'esborrany i de les noves sol·licituds.

  • Tot i que a causa de les mesures per la Covid-19 l'Ajuntament promou la via telemàtica, hi ha la possibilitat de fer la sol·licitud presencialment a l'OAC, amb cita prèvia.


  • El pressupost per a aquestes ajudes és de 340.000 euros per a les beques menjador i de 210.000 euros per a les despeses d'escolaritat. Tot i així, la intenció és fer front a les necessitats que requereixi la convocatòria i es preveu dotar-la amb 560.000 euros per a les ajudes al menjador i 4.000 euros per a l'ajuda a l'escolaritat al proper exercici econòmic. De fet, fins al 12 de maig del 2022 es poden presentar sol·licituds fora de termini.





    TAMBÉ ET POT INTERESSAR