Àlex Florensa torna a casa després de caminar 900 quilòmetres per conscienciar sobre les addiccions a les drogues

El director del Centre Eines ha fet xerrades en una trentena de poblacions arreu de Catalunya


  • Comparteix:

L'alcaldesa ha rebut a l'Àlex Florensa a l'Hípica Can Calders / Foto: Carlos Marsellés

L'alcaldesa ha rebut a l'Àlex Florensa a l'Hípica Can Calders / Foto: Carlos Marsellés

El director del Centre Eines d'Adiccions, Àlex Florensa, ha finalitzat exitosament la ruta TransEinesCat per conscienciar sobre la drogodependència arreu de la geografia catalana. Durant 50 dies, i caminant 900 quilòmetres, ha estat visitant una trentena de poblacions en les quals ha fet xerrades per donar a conèixer el perill del consum de drogues. Enguany no l'han pogut acompanyar els seus pacients per la pandèmia i ha realitzat tot el recorregut sol. L'alcaldessa, Mireia Ingla, el regidor d'Esports, Francesc Carol, i la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, han rebut a Florensa al final de la seva ruta.

Florensa explica que "tenia por" perquè deixava un centre amb 20 pacients, però apunta que, finalment, "ha sortit tot rodó" i que l'han rebut molt bé en les diferents poblacions. L'expert en drogodependència apunta que "l'esport és vida, sentir i avançar", destaca que "és tot el que necessita un addicte per superar la seva addicció". El santcugatenc remarca que com a terapeuta ha demostrat als seus pacients que "es pot fer qualsevol cosa".

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha apuntat que l'Àlex Florensa i les seves causes en la lluita contra les addiccions són d'aquelles coses que "et fan sentir orgullosa de ser alcaldessa d'aquesta ciutat". Ingla ha destacat que és "un exercici de veritable superació", perquè no només lluita contra la seva addicció sinó que també ajuda a altres persones en el seu procés.

Florensa va sortir el 17 d'abril des de Sant Cugat i va baixar fins a la zona de Tarragona, després va pujar fins als Pirineus i els va creuar fins a Roses. Finalment, des de Roses va baixar per la Costa Brava fins a tornar a Sant Cugat el 5 de juny. Entre d'altres, ha visitat poblacions com Altafulla, La Seu d'Urgell i Palamós.

El director del Centre Eines d'Addiccions ha anunciat que farà una xerrada final durant el mes de juliol a Sant Cugat per posar punt final a la TransEines 2021. L'any vinent està previst que es pugui realitzar la TransEinesCat amb el grup de pacients.





Àlex Florensa

Ha sortit tot rodó, no esperava que sortís tot tan bé, tenia una mica de por perquè deixava una clínica amb 20 pacients.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.