Una marxa de desenes de cotxes i bicicletes defensa per Sant Cugat una sanitat 100% pública

Marea Blanca i la Plataforma de Pensionistes han recorregut els carrers de la ciutat per reclamar que no es renovi el contracte a Mútua Terrassa


  • Comparteix:

Més d'una quarantena de persones ha recorregut aquest dilluns amb cotxes i bicicletes els carrers de Sant Cugat per reclamar una sanitat 100% pública i que no es renovi el contracte amb Mútua Terrassa. Una manifestació que ha passat pels tres CAP de la ciutat i que havien convocat Marea Blanca i la Plataforma de Pensionistes, que han unit forces també amb altres col·lectius i ciutadania dels municipis de l'entorn. De fet, aprofitant que finalitza el contracte de concessió aquest any, entitats i col·lectius demanen que, en tot cas, se'n revisin les condicions abans de renovar-lo.

La marxa lenta, encapçalada per les bicicletes i seguida per una trentena de cotxes, ha arrencat de l'estació de Renfe de Sant Cugat i ha passat per davant dels tres CAP de la ciutat per acabar al de Valldoreix. Des de l'organització, el membre de la Plataforma de Pensionistes, Antonio Asensio, ha explicat que les principals reclamacions, compartides per tots els municipis que gestiona Mútua Terrassa, passen per les hores d'espera, que assegura que doblen les d'altres punts del territori, les visites telefòniques i el tancament, parcial o total, dels consultoris dels barris. També reivindiquen que els CAP de la ciutat es mantinguin oberts a l'agost per garantir el servei durant tot l'any.

Foto: Cugat Mèdia
Sortida de la manifestació a l'estació de Renfe de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia


Segons els manifestants, la gestió actual prioritza el negoci i el benefici empresarial al servei públic. Per això reclamen que el CatSalut revisi la concessió i que l'atenció sanitària de l'àrea passi a ser 100% pública i universal, perquè tothom se'n pugui beneficiar.


Antonio Asensio

Exigim una sanitat 100% pública i de qualitat. I si el CatSalut ens escolta, que revisi les condicions de contracte que té amb la Mútua Terrassa. No es pot repetir el servei que ens està donant Mútua Terrassa als nostres CAP i consultoris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.