La música negra torna als carrers de Sant Cugat amb el SantQBlack

Cugat Mèdia col·labora amb la 7a edició del festival de música negra de Sant Cugat


  • Comparteix:

Cartell del festival St.Qblack que es celebrarà del 9 fins al 20 de juny / Foto: St.Q Black

Cartell del festival St.Qblack que es celebrarà del 9 fins al 20 de juny / Foto: St.Q Black

El SantQBlack ja ho té tot a punt per omplir els carrers de Sant Cugat de la millor música negra. Serà entre aquest dimecres i el 20 de juny, en una edició, la 7a ja, que compta amb noms al cartell com A ciegas, The Slingshots i Urban Clash. Es tracta d'una iniciativa organitzada per Sotasons, que, a més, en aquesta ocasió uneix forces amb Cugat Mèdia. A través de Ràdio Sant Cugat, mentre duri el festival, s'emetrà cada dia un espai on es repassaran les propostes de la jornada, hi haurà entrevistes i prèvies dels concerts. Les entrades del SantQBlack ja estan disponibles al web. A més, està a la venda un abonament vàlid per a tres dies que costa 25 euros.

"Creiem que hem fet la millor programació fins ara en aquests set anys", ha assegurat Ricard Valls, un dels organitzadors, en declaracions a Cugat Mèdia, en referència a les dificultats que posa sobre la taula la crisi de la Covid-19.

Programació

El festival comença aquest dimecres amb una xerrada a les 19 h sobre la influència de la religió i les seves comunitats en la música afroamericana, a càrrec del mateix Valls, al Casal de Torreblanca.

Dijous, 'A ciegas', grup format per Enric Gómez i Jonathan Herrero, tocarà en un concert d'entrada gratuïta al Casal de Torreblanca.

Dissabte, el Casino la Floresta acull a les 19 h les actuacions d'Esmeralda Colette & The Mother Mass i Koko Jean & The Tonics. L'endemà, el mateix espai serà l'escenari a les 19 h del concert de Tonia Richii i The Slingshots, a ritme de funk.

Diumenge, el Claustre del Monestir serà el teló de fons per a una actuació del Cor Dona Gospel (21 h).

El 19 de juny es reprèn el festival amb una actuació d'Urban Clash al Mercantic. Es tracta d'una jornada dedicada a la branca més urbana de la música i la cultura amb activitats de pintura mural, dansa o improvisació de hip-hop, a banda del concert.

El colofó final serà el 20 de juny, amb l'actuació de Guayaba a La Rampa 23.


Ricard Valls

Aquest any el festival té el lema 'una qüestió de fe', ja que hem lligat tot el tema espiritual i religiós que té la música negra i sempre ha tingut, des de ser música d'església fins a ser música de l'infern com és considerat el blues o el rythm and blues o una música més espiritual com és el soul, i ho hem lligat amb la fe que han de tenir els músics i el sector cultural avui en dia en aquests moments de pandèmia i foscor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.