Torna la Festa Major Alternativa, amb un aforament limitat a 600 persones

La ubicació serà la pista i el carrer d'accés a l'escola Joan Maragall


  • Comparteix:

Membres de la comissió de la FMA i de Sotasons a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Membres de la comissió de la FMA i de Sotasons a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Torna la Festa Major Alternativa (FMA) i serà, principalment, el dissabte 26 de juny. Enguany se celebrarà entre la pista i el carrer d'accés a l'escola Joan Maragall i l'espai estarà tancat perimetralment per poder limitar l'aforament a 600 persones. Tot i això, l'entrada serà gratuïta i sense reserva prèvia, en un espai i condicions que compartiran FMA, Sotasons i Dissidència Sònica. Ho han explicat Enric López, organitzador de la FMA, i Paloma Ventura, organitzadora de StQBlack, a la roda de premsa que ha tingut lloc aquest dimarts a la mateixa escola. López ha volgut recordar també que 'la FMA segueix apostant pels grups de proximitat, la paritat i l'autogestió'. A més, ha assegurat que es treballarà per tenir 'unes festes més sostenibles' i que 'no es toleraran les violències masclistes'.

López també ha anunciat que els pròxims dies s'obrirà, a través de les xarxes socials, un concurs per escollir el nou rei o reina de la festa. "Amb la fuga del rei emèrit, Joan Carles I, ens vam sentir una mica orfes i hem decidit que li buscarem un substitut", ha expressat López amb ironia.

Sense concurs de truites, però amb batalla de penyes
Respecte a la programació, concentrada principalment el dissabte 26 de juny, López ha lamentat que les mesures sanitàries no permetin la celebració del concurs de truites de la CUP, però ha celebrat que "almenys sí que podrem mantenir altres activitats emblemàtiques com, per exemple, la batalla de penyes", tot i que el dia i l'hora encara està per definir.

Altres activitats programades per dissabte són un espectacle infantil a càrrec de la Toli Clown, a les 12 h, i un torneig de bàsquet de 3x3, organitzat per La Xesca, a les 17.30 h. A partir de les 19 h, començaran les actuacions, amb un monòleg d'Oye Polo (Oye Sherman i Ana Polo), i els concerts de Parakundé, Guineu i Panellet, amb un espectacle de danses tradicionals entremig. Diumenge, a partir de les 11 h, hi haurà un vermut i un recital poètic, amb l'acompanyament de punxadiscos locals.

Cloenda del SantQBlack
Diumenge, a partir de les 19 h, aquest mateix espai acollirà l'última jornada del festival de música negra de Sant Cugat. Ventura ha avançat que l'espectacle serà de 18.30 h a 1 h i que inclourà els concerts de Jodie Cash, Pubilles Ninja, Sergi Estella i Pol Cardona & The true sparks, els mateixos grups que van participar en l'edició del SantQBlack 'Resiliència', el passat 2020. "Són els grups que ens van salvar i ens van ajudar a mantenir la fe en la cultura i en aquest festival", ha explicat Ventura.




Enric López

Un dels esdeveniments de l'últim any va ser la fuga del rei emèrit, Joan Carles I, que ens va abandonar. Com a FMA ens vam sentir una mica orfes i hem decidit que li buscarem un substitut a través d'un concurs.

Paloma Ventura

Hi haurà un control d'accés a la part baixa del carrer, i es farà amb aforament limitat a 600 persones. Estarà totalment controlat per voluntaris dels tres col·lectius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.