Alerten que els santcugatencs detinguts a les protestes de suport a Hasél van patir 'humiliacions, insults i maltractament psicològic'

Els tres santcugatencs es troben en llibertat provisional i estan a l'espera de judici


  • Comparteix:

La roda de premsa ha tingut lloc davant del Monestir de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La roda de premsa ha tingut lloc davant del Monestir de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els Mossos d'Esquadra van detenir tres joves santcugatencs, Pol, Rafa i Martí, el 20 de febrer durant les protestes de suport al raper Pablo Hasél a Barcelona, i es troben a dia d'avui en llibertat provisional, havent d'anar a signar cada 15 dies al jutjat de Rubí. Ho ha donat a conèixer aquest dimecres el grup de suport dels joves, A l'atzar, nosaltres, que assegura que van passar 40 hores a la comissaria de les Corts, on van patir, per part de la policia catalana, 'humiliacions, insults i maltractament psicològic'. El grup assegura que els tres nois, a qui se'ls atribueix un presumpte delicte de desordre públic, encara no han rebut escrit d'acusació i que no han estat citats a judici. De la mateixa manera que en el cas de Guillem Padilla, el noi de la dessuadora taronja, el grup d'advocats Alerta Solidària està portant el cas.

"Podríem haver sigut qualsevol de nosaltres", recull el comunicat que ha llegit la membre de A l'atzar, nosaltres Roser Buetas, que ha carregat contra "l'arbitrarietat" amb què, consideren, actua la policia durant les protestes. I en aquest sentit, assenyala tots els cossos policials, independentment si són catalans o estatals. "Segueix impregnada dels valors d'un franquisme que encara és ben present", assenyala.

Una vegada detinguts "de forma violenta" i portats a les Corts, els joves, sempre segons el grup de suport, van veure's exposats a diferents "irregularitats greus": "En la seva visita al metge els policies no van sortir de la consulta, van estalviar-se portar-los algun àpat i els hi feien xantatge dient que si volien un simple got d'aigua, s'inculpessin fent falses declaracions", ha relatat Buetas.

Sobre la deriva repressiva que critica, A l'atzar, nosaltres considera que aquestes detencions són "un exemple de càstig" per a la resta de jovent mobilitzat.


Roser Buetas

Durant la detenció van patir moltes irregularitats greus per part dels Mossos. Durant la visita al metge no van sortir de la consulta, van estalviar-se portar-los algun àpat i que si volien aigua s'inculpessin. Van estar sotmesos a humiliacions, insults i maltractament psicològic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.