Els bombers donen per extingit l'incendi de Collserola a Barcelona, que ha cremat 12 hectàrees

Investiguen si el foc podria haver estat provocat per una persona


  • Comparteix:

Imatge de l'incendi vist des de Barcelona; el fum ha estat visible des de Sant Cugat / Foto: Twitter @Lordbenit - Cedida

Imatge de l'incendi vist des de Barcelona; el fum ha estat visible des de Sant Cugat / Foto: Twitter @Lordbenit - Cedida

Els Bombers de Barcelona han donat per extingit l'incendi de Collserola poc després de les 13 h d'aquest dimecres, després que hagi cremat 12,08 hectàrees des d'aquest dimarts a la tarda, segons el càlcul dels Agents Rurals. En concret, s'han cremat 12,02 hectàrees de terreny forestal i 0,6 de sòl urbà de Barcelona. Un total d'11,94 hectàrees són del terme municipal de Barcelona i 0,13 de Montcada i Reixac. Totes les dotacions ja s'han retirat a excepció d'un vehicle de reguarda a la part superior de la zona cremada, per sobre de la carretera alta de Roquetes.

Els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi que el foc de Collserola hagi estat provocat. La policia ha obert una investigació per recollir el màxim d'informació que permeti determinar l'origen de l'incendi, però admet que tot apunta que podria haver estat intencionat. Entre les gestions d'investigació hi ha també la recollida de testimonis diversos. També estan estudiant les causes els Agents Rurals.

L'incendi es va declarar a les 18.30 h a la falda de Collserola, a Barcelona, prop de la carretera alta de Roquetes, al districte de Nou Barris de la capital catalana. No hi ha hagut cap afectació personal.

El cap de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, ha explicat que l'incendi ha portat "forces problemes" perquè el flanc esquerre estava en un barranc i a prop de les línies d'alta tensió, el que ha dificultat l'ajuda dels mitjans aeris. En canvi, el flanc dret ha estat més ràpid de controlar.



Més de 300 trucades

Els serveis d'emergències han tallat el subministrament de quatre línies de molt alta tensió que passen per algunes torres elèctriques de la zona, però no ha afectat el subministrament domèstic.

La Guàrdia Urbana va haver de tallar diverses vies del districte d'Horta-Guinardó, com la carretera d'Horta al cementiri, el passeig Vall d'Hebron, el camí de Sant Llàtzer i la mateixa carretera alta de Roquetes, on s'ha situat el punt de comandament avançat. Al districte de Nou Barris s'ha tallat la ronda de la Guineueta Vella, els carrers Antonio Machado i Lliçà i l'accés a les pistes de Can Catà.

En el dispositiu hi han treballat també els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana, el SEM i ADF de la zona. El telèfon 112 d'emergències ha rebut unes 320 trucades.

Suport des de Sant Cugat

Des de l'Agrupació de Defensa Forestal de Sant Cugat s'han sumat a la delegació del Vallès per donar suport als Bombers per sufocar l'incendi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.