Els infants de Sant Cugat van viure el confinament amb esperança i confiança

Aquesta és una de les conclusions del Consell d'Infants d'aquest curs escolar


  • Comparteix:

Resultat de la relatòria gràfica basada en les conclusions del consell d'infants / Imatge: Clara Tanit

Resultat de la relatòria gràfica basada en les conclusions del consell d'infants / Imatge: Clara Tanit

Durant el confinament, la majoria de nens i nenes de Sant Cugat van 'estar normal o bé', tot i que també 'van trobar molt a faltar els amics i la família'. A més, set de cada 10 infants van fer servir les pantalles més de l'habitual i el mateix percentatge considera que la mascareta és 'molt molesta'. Finalment, encara que alguns nens i nenes van passar una mica de por o angoixa, els sentiments més freqüents durant aquella època van ser d'esperança i de confiança. Aquestes són les principals conclusions a les quals ha arribat el Consell d'Infants d'enguany, que tenia l'encàrrec de reflexionar sobre com afecta la pandèmia als infants.

Durant el procés, van elaborar i distribuir una enquesta amb quinze preguntes que van respondre més de 800 nens i nenes de la ciutat. En una altra sessió, van explicar les conclusions a la il·lustradora Clara Tanit, i ella va plasmar el relat en un dibuix que el Consell distribuirà a tots els centres educatius.

Reflexions i emocions
Durant aquest curs, els membres del Consell també van reflexionar sobre les coses positives que van aprendre durant el confinament com, per exemple, a compartir espais, temps i tasques amb família, a utilitzar programes tecnològics per poder fer classe en línia o a parlar sobre temes com la mort i la malaltia. Pel que fa a les coses negatives, els infants destaquen l'enyorança cap als amics i familiars, la pèrdua de persones estimades o l'ús de la mascareta, "que és incòmoda i a més, contamina". Por, sorpresa, nervis, tristesa, ràbia, solitud i avorriment són les principals emocions que els generen les facetes més negatives de la pandèmia.

Tot això ho han explicat els representants del Consell a la sessió de cloenda que ha tingut lloc, aquest dimecres, de forma telemàtica. També hi han participat l'alcaldessa, Mireia Ingla, la tinenta d'alcaldia, Núria Gibert, la regidora d'Educació, Pilar Gorina, i la regidora de Junts per Sant Cugat, Sandra Casat.




Mireia Ingla

Us he d'agrair moltíssim aquesta feina perquè ens ha fet una veritable radiografia de la vostra situació. Us vull felicitar el curs que heu passat i que esteu a punt d'acabar. Segur que ha estat un curs complicat i segur que al marge de les notes tothom ho ha fet el millor que podia i sabia i això ja té molt mèrit. Felicitats per la feina feta.

Bruna Serra

Com que volíem saber moltes coses, ens van sortir moltes preguntes i al final vam triar les 15 més importants. Estem contents perquè més de 800 nens i nenes van respondre el qüestionari que vam enviar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.