Les obres per vianantitzar el segon tram de l'avinguda Cerdanyola començaran l'estiu de 2022

Els treballs s'han presentat aquest dijous davant del veïnat als remodelats Jardins del Vallès


  • Comparteix:

Les obres per vianantitzar el segon tram de l'avinguda de Cerdanyola arrencaran l'estiu de 2022, amb previsió que estiguin enllestides en set mesos. Amb els treballs, que afectaran el tram entre el passeig Torre Blanca i el carrer de Borrell, es vol donar continuïtat al que ja s'ha fet al primer tram: una plataforma única on només podran accedir vehicles autoritzats i els de càrrega i descàrrega. Igual que en la primera fase, el projecte i la licitació de l'obra van a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb una inversió prevista d'1,47 milions d'euros.

L'Ajuntament ha presentat els detalls dels treballs al veïnat de la zona aquest dijous, en una trobada que ha tingut lloc als remodelats Jardins del Vallès, en el que ha estat el primer acte públic que ha acollit. Amb els treballs, el consistori vol "avançar en la transformació de l'avinguda Cerdanyola en un gran eix de vianants". En tot cas, ha subratllat l'alcaldessa, Mireia Ingla, el que s'ha presentat no és encara el projecte executiu, que serà una realitat al setembre. A més, ha explicat que el veïnat hi tindrà molt a dir, a través d'una comissió de seguiment.

Amb els treballs, es pretén eixamplar l'espai per als vianants, fomentar l'ús de l'espai públic, l'activitat al carrer, la convivència i el comerç. El tècnic de l'AMB Joan Alba ha assenyalat que aquesta iniciativa vol encaixar amb el fet que Sant Cugat és una ciutat "mediterrània", on la vida es fa al carrer i on els vianants tenen preferència. Aprofitant les obres, s'executarà la renovació del clavegueram i se soterrarà el cablejat aeri de llum i telèfon.

També ha intervingut en l'acte el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, que ha agraït l'empenta del veïnat a l'hora impulsar la remodelació de tota l'avinguda Cerdanyola. De fet, aquesta via enllaça amb l'eix de vianants del centre de la vila, que arriba fins a l'estació de FGC.

Tercera fase

L'últim tram de l'avinguda Cerdanyola que quedaria per arranjar, entre el carrer de Borrell i la plaça de la Pelleria, es començarà a treballar quan acabin els treballs de la segona fase. La previsió per al tercer i últim segment és adequar-hi un pas de prioritat invertida, on podrien passar vehicles, però els vianants tindrien preferència. En tot cas, aquesta actuació encara no està calendaritzada.






Joan Alba

Som una ciutat mediterrània. Durant molts anys hem fet les ciutats per als cotxes i les necessitem per a nosaltres.

Mireia Ingla

Avançarem sempre de la mà dels veïns, que sou qui coneixeu millor el barri i el dia a dia.

Pere Soler

Aquesta transformació és una aposta per a aquest govern, no només per transformar la ciutat, sinó per la concertació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.