Els professionals de la salut pateixen esgotament físic, mental i emocional

Així ho indica un estudi liderat per les Escoles Universitàries Gimbernat


  • Comparteix:

El personal sanitari pateix esgotament a causa de la pandèmia / Foto: ACN

El personal sanitari pateix esgotament a causa de la pandèmia / Foto: ACN

Els sanitaris presenten un alt índex de 'burnout', o síndrome d'esgotament, després d'un any de pandèmia. Així ho indica l'estudi 'Covid19PS', liderat pel Servei Universitari de Recerca i Innovació en Fisioteràpia de les Escoles Universitàries Gimbernat, ubicades a Sant Cugat. Segons l'estudi, que ha comptat amb la participació de més d'un miler de professionals de fisioteràpia, teràpia ocupacional, medicina, infermeria i altres branques de la salut, un 97% dels enquestats pateixen o han patit aquesta síndrome durant l'últim any. L'estudi conclou que totes les professions sanitàries han tingut un alt índex de conseqüències físiques a causa de la pandèmia, ja sigui per l'afectació directa del coronavirus com per la sobrecàrrega laboral.

El 'burnout' és un estat d'esgotament físic, mental i emocional que apareix com a resultat d'una situació d'estrès laboral. En aquest context, l'estudi s'ha realitzat per quantificar i analitzar la prevalença dels símptomes relacionats directament o indirectament amb la Covid-19. Entre les principals afectacions, que poden ser tant físiques com emocionals, un 48% dels afectats ha patit nivells alts d'esgotament emocional, i un 63% ha tingut nivells mitjans o alts de despersonalització. A més, un de cada quatre enquestats presentava un nivell baix o mig de realització professional.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.