Una empresa santcugatenca comercialitza un sistema per interactuar amb l'ordinador a través de la mirada


  • Comparteix:

La nova aplicació oferirà possibilitats per a les persones amb discapacitats

La nova aplicació oferirà possibilitats per a les persones amb discapacitats

Interactuar amb l'ordinador sense necessitat d'un teclat i un ratolí, només amb els ulls, ja és possible gràcies a la nova tecnologia 'eye tracking'. L'empresa santcugatenca Alt64 ha importat aquesta nova aplicació, que tot i que encara està en una fase de desenvolupament, obrirà noves possibilitats pels discapacitats, per determinades aplicacions mèdiques i per usos publicitaris, entre altres.

Navegar per l'ordinador només utilitzant els ulls és la nova proposta de l'empresa Alt64, ubicada a la nostra ciutat. Aquesta tecnologia, importada de Suècia i pionera a l'Estat espanyol, permet entre altres aplicacions investigar sobre la usabilitat de les pàgines web, en àmbits psicològics i aplicacions mèdiques, i facilitar la interacció amb l'ordinador de les persones amb alguna discapacitat.

En declaracions al magazine 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, la responsable del departament d'investigació i desenvolupament de l'empresa Alt64, Montse Peñarroya, explica en què consisteix l'eye tracking.

Montse Peñaroya

Consisteix en un monitor que porta incorporada una càmera que permet substituir el cursor i controlar-lo amb la mirada.


L'empresa Alt64 és l'única empresa de tot l'Estat que està treballant amb aquesta aplicació. En concret, estan desenvolupant l'eye tracking en temes com l'usabilitat de les pàgines web, és a dir, analitzar quins són els punts de la pantalla on els usuaris focalitzen la seva mirada.

Montse Peñarroya, explica com va sorgir la possibilitat de treballar amb aquesta nova tecnologia.

Montse Peñaroya

Vam veure un estudi d'usabilitat, publicat el 2004, i vam pensar que estaria bé llogar una màquina per fer aquest estudi a Espanya. Vam importar-la de Suècia i vam agafar la seva representació aquí.


Actualment l'eye tracking, que ja ha estat presentat a Barcelona i Madrid, està en fase de desenvolupament i té un cost de 22.000 euros. Des de l'empresa Alt64 apunten que aquesta tecnologia acabarà arribant a tots els usuaris en els propers anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.