El projecte santcugatenc Melvida rep el premi EMAS pel seu compromís amb el medi ambient

L'apiari didàctic del Cementiri del Parc Roques Blanques ha estat guardonat per incentivar la cura de les abelles


  • Comparteix:

Melvida, conjuntament amb altres entitats, organitza diverses activitats per conscienciar sobre la importància de les abelles / Foto: Melvida

Melvida, conjuntament amb altres entitats, organitza diverses activitats per conscienciar sobre la importància de les abelles / Foto: Melvida

El Cementiri Comarcal Parc Roques Blanques del Papiol, conjuntament amb la col·laboració de l'associació santcugatenca Melvida, ha estat un dels guardonats als Premis EMAS Catalunya 2021 en reconeixement de la seva tasca compromesa amb el medi ambient. El recinte, liderat per Àltima, ha obtingut el premi a la categoria de 'Millor acció d'implicació de les parts interessades' pel projecte de l'Apiari didàctic ideat per Melvida i que té per objectiu donar a conèixer la importància de tenir cura de les abelles.

L'apiari didàctic guardonat va néixer al setembre i té el propòsit de protegir les abelles dins del Parc Natural de la Serra de Collserola, uns insectes pol·linitzadors clau, però molt amenaçats per l'activitat humana, la contaminació, el canvi climàtic o l'ús de pesticides. A més del component ambiental, el projecte contempla dos vessants més: la divulgativa i de conscienciació a través de l'organització de visites guiades i gratuïtes a l'apiari; i la social i solidària, cedint la cera obtinguda de l'abellar perquè persones amb discapacitat de l'Associació Esclatec puguin realitzar espelmes, que van destinades a les persones usuàries del cementiri comarcal.

L'abellaire i florestà que va fundar Melvida, Èric Barbero, és un dels sis apicultors autoritzats que tenen cura i mantenen els refugis en funcionament arreu de Collserola. Barbero ha destacat la tasca de tot el grup i ha recalcat que és "fonamental seguir treballant per donar visibilitat a projectes socials que tenen cura de la sostenibilitat".

Tanmateix, Àltima, l'empresa concessionària del cementiri de Roques Blanques, ha comptat amb la col·laboració d'altres empreses i entitats per fer realitat el projecte apícola premiat, com el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, el Projecte Aristeu, La CYCA i l'Associació Esclatec. Els premis EMAS Catalunya estan organitzats pel Club EMAS, amb el suport del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.



Eric Barbero

A Melvida hem rebut aquest reconeixement amb molta il·lusió. És un indicatiu que estem en la bona direcció i que estem fent les coses bé per cuidar les abelles i el nostre entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.