Ajudar a educar els fills, l'objectiu del programa de formació de pares i mares que ha engegat l'Ajuntament


  • Comparteix:

La iniciativa s'ha repetit després de l'èxit que va tenir la iniciativa l'any passat

La iniciativa s'ha repetit després de l'èxit que va tenir la iniciativa l'any passat

Ajudar els pares i mares en la l'educació dels seus fills és l'objectiu del programa de formacio per pares i mares d'aquest curs 2004-2005. Després de l'èxit de l'anterior edició, que va tenir llistes d'espera, enguany s'ha repetit la proposta amb diferents cursos, conferències i xerrades a diversos centres educatius de la ciutat i a la Casa de Cultura.

L'escola de pares i mares, una iniciativa sorgida del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), pretén incidir en l'aspecte de la formació i fer-ho ajudant els pares i mares perquè aquests tinguin més eines per educar millor els seus fills. Amb aquesta voluntat, s'ofereix als progenitors un cicle de xerrades on educadors i psicopedagogs els donen nous elements per fer front a aquesta tasca.

La tinent d'alcalde d'Ensenyament, Àngels Solé, ha destacat que aquest cicle és la resposta d'un anàlisi profund dins del PEC, i que l'èxit de l'any passat els ha portat a repetir-ho.

Àngels Solé

Vist l'èxit de l'edició anterior hem tornat a repetir amb l'objectiu d'ajudar els pares i mares en la feixuga tasca d'educar els fills


La tinent d'alcalde ha volgut destacar, a més, que el cicle s'enfoca en funció de diferents grups d'edat dels nens i nenes per poder incidir en les especificitats de cada moment del creixement. D'aquesta manera, els consells que es donen en aquests cursos de formació són, per tant, completament diferents segons les edats dels fills. Àngels Solé.

Àngels Solé

En casos de nanos de 12 a 16 anys, els pares estan molt preocupats per aquesta etapa de l'adolescència amb tota la conflictivitat que genera la relació pares-fills


El programa de formació de pares i mares, organitzat amb la col·laboració de la Comissió de l'Ensenyament Públic, consta de quatre cursos i diferents conferències i xerrades. Els cursos, es divideixen, al seu torn, en un d'adquisició d'habilitats educatives segons els grups d'edat (de 3 a 6 anys, de 6 a 12 i de 12 a 16) i un altre de formació per a la gestió de les associacions de pares i mares. Tots ells s'estan fent ja a la Casa de Cultura. Les diferents conferències i xerrades es fan tant a la Casa de Cultura com a diferents centres educatius de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.