El Mussol adverteix de l'impacte que la revetlla de Sant Joan té amb el medi ambient

L'entitat insta les autoritats competents a "fer complir la normativa vigent i establir campanyes per sensibilitzar"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la serra de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la serra de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

L'associació El Mussol planteja que la revetlla de Sant Joan sigui una festa 'per a tots' i 'compatible amb el respecte amb el medi ambient'. L'entitat adverteix que arran del soroll dels petards, molts animals fugen i abandonen els nius, fet pel qual moren les cries. 'Fixeu-vos en el silenci de l'endemà de les revetlles', apunta El Mussol.

El col·lectiu florestà fa una crida a l'Ajuntament, el Patronat del Parc Natural de Collserola, el departament de Medi Ambient de la Generalitat, el Servei de Protecció de la Natura i la Diputació de Barcelona perquè garanteixin el "compliment de la normativa vigent" i que impulsin de campanyes de sensibilització sobre els "impactes negatius dels petards i les fogueres".

El Mussol adverteix del risc directe d'accident que pot suposar fer explotar petards, així com la contaminació acústica, que no només perjudica els animals, sinó també persones sensibles. La contaminació atmosfèrica derivada del fum que surt de les fogueres i dels petards també és objecte de crítica per part de l'entitat, que també assenyala el risc d'incendi, que s'incrementa durant la revetlla. De fet, recorda que no es poden encendre fogueres a prop d'arbrats ni a mig quilòmetre de zones boscoses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.