Sant Cugat viu una revetlla de Sant Joan tranquil·la i sense grans incidències

En total, s'han registrat 5 papereres cremades, entre d'altres incidents menors


  • Comparteix:

Darrere del carrer d'Antoni de Solanell  un solar, va cremar un troç d'una tanca perimetral / Foto: Cedida per Protecció Civil

Darrere del carrer d'Antoni de Solanell un solar, va cremar un troç d'una tanca perimetral / Foto: Cedida per Protecció Civil

Sant Cugat ha celebrat la revetlla de Sant Joan de manera tranquil·la i amb poques incidències. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat a Cugat Mèdia que la majoria de trucades que la Policia Local ha rebut han estat per queixes veïnals, tant pel volum de la música de festes privades o de locals -que estaven oberts dins l'horari permès-, com pel soroll dels petards -permesos també. En total, s'han registrat 5 papereres cremades, que han estat apagades pels ADF; 3 zones de matolls cremats i 1 arbre calcinat.

Més enllà dels incidents relacionats amb l'ús dels petards, la Policia Local també ha hagut d'activar-se per un accident de trànsit, sense ferits, on el conductor ha donat positiu en el test d'alcoholèmia.

Francesc Carol, però, ha destacat el civisme dels santcugatencs en aquesta revetlla, encara, atípica per la pandèmia de la Covid-19. Carol ha explicat que "ha afavorit que la gent limités segons quines coses, i que pensaven que, potser, aquesta major permissivitat generaria més incidents, però la gent en aquest cas ha sigut molt cívica". En aquest sentit ha afegit que "hem rebut moltes trucades inusualment per queixes pels petards, però estan permesos. Per tant, fins i tot a la gent li molestava quelcom que en anys anteriors no molestava tant. Hi hagut un grau de civisme molt gran", ha conclòs el regidor.

En el servei preventiu de la revetlla de Sant Joan a Sant Cugat, han participat Policia Local, Protecció Civil, Voluntaris de Protecció Civil i del ADF i la Brigada municipal.

A tot Catalunya, els Bombers de la Generalitat han atès 763 avisos entre les 20 h d'aquest dimecres i les 8 h del matí de dijous. Des de la mitjanit, se n'han atès 464, la majoria, per sufocar incendis de contenidors, papereres i mobiliari urbà divers. També des de la mitjanit fins a les 8 h s'han hagut de sufocar 112 petits incendis de vegetació.

Pel que fa a les comarques, el volum de serveis s'ha concentrat, com és habitual, a les comarques de l'àrea metropolitana. Al Baix Llobregat, amb 112 avisos, és on més s'hi ha hagut de treballar, seguit del Barcelonès (103), el Maresme (79), el Vallès Occidental (90) i el Vallès Oriental (65).

A Terrassa, s'han mobilitzat 4 dotacions per apagar un incendi que afectava una antiga fàbrica abandonada. No s'ha registrat cap ferit.


Francesc Carol

Ha afavorit que la gent limités segons quines coses, i que pensaven que, potser, aquesta major permissivitat generaria més incidents, però la gent en aquest cas ha sigut molt cívica. Hem rebut moltes trucades inusualment per queixes pels petards, però estan permesos. Per tant, fins i tot a la gent li molestava quelcom que en anys anteriors no molestava tant. Hi hagut un grau de civisme molt gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.