El risc de rebrot es triplica en quatre dies a Sant Cugat (261)

L'Ajuntament ha fet una crida a seguir duent la mascareta durant la Festa Major; i la mitjana d'edat dels contagiats ha baixat fins als 26 anys


  • Comparteix:

Un treballador preparant el lot d'automostres de PCR / Foto: ACN

Un treballador preparant el lot d'automostres de PCR / Foto: ACN

La pandèmia de la Covid-19 encara no ha desaparegut, tampoc a Sant Cugat. Les dades epidemiològiques així ho indiquen: en dues setmanes el risc de rebrot ha passat dels 58 punts del dilluns 14 de juny, als 261 d'aquest diumenge 27. De fet, la dada s'ha disparat especialment en els últims quatre dies, des del 23 de juny. En aquests 14 dies han coincidit quatre fets que poden explicar aquest augment tan pronunciat: la reobertura de l'oci nocturn el 21 de juny; la revetlla de Sant Joan; la fi de les mascaretes a l'aire lliure el dia 26; i la Festa Major. Per aquest motiu l'Ajuntament de Sant Cugat va fer ahir una crida a la ciutat per recordar-los que la mascareta és obligatòria en totes les activitats de Festa Major. La mitjana d'edat de les persones contagiades s'ha reduït 10 anys en tres setmanes, dels 36 anys de la primera setmana de juny als 26 actuals.




La resta de dades epidemiològiques van en la línia del risc de rebrot: la velocitat de reproducció està fregant els dos punts (1,96), cosa que vol dir que cada santcugatenc infectat en contagia a dos més; i la taxa de positivitat està de nou per sobre del 5% que recomana l'OMS (5,60%).


Mireia Ingla

"La pandèmia no s'ha acabat. Hem de continuar usant la mascareta en tots els actes de festa major, fins i tot aquells que són a l'aire lliure. I això és imprescindible perquè una de les causes de la Covid són les aglomeracions. Ho hem de seguir fent bé com ho hem fet fins ara perquè tots tenim ganes d'acabar amb aquesta pandèmia".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.