El Dia de l'Orgull pinta la plaça de l'Om amb els colors de la bandera LGBTI

Un monòleg, un manifest, una visita guiada i una sessió de curtmetratges per reivindicar la diversitat


  • Comparteix:

Lectura del manifest per part de l'Assemblea LGTBI Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Lectura del manifest per part de l'Assemblea LGTBI Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

'Què és ser un home i què és ser una dona?', ha reflexionat Eloi Martín, aquest dilluns, amb motiu del Dia de l'Orgull LGBTI. Martín ha exposat, a l'escenari de la plaça de l'Om, la seva experiència en el trànsit de gènere i ha explicat el viatge cap a l'autoconeixement que sempre l'acompanya. A continuació, l'Assemblea LGBTI Sant Cugat ha llegit un manifest mitjançant el qual ha reivindicat la visibilització de la diversitat sexo-afectiva i de gènere, i ha recordat que 'una societat que protegeix, potencia i dignifica la seva diversitat és una societat més rica i plural, més forta i més justa'. Finalment, s'ha projectat un recull de curtmetratges per obrir el debat amb el públic. L'acte ha estat organitzat pel Servei d'atenció LGBTI (SAI) de Sant Cugat.

Aquesta és la primera vegada que el SAI pot participar presencialment a la Festa Major, tot i que l'any passat es van celebrar algunes activitats virtuals i d'altres de simbòliques, com la pintada d'alguns bancs de la ciutat amb els colors de la bandera LGBTI. Sobre el fet que el Dia de l'Orgull coincideixi amb la Festa Major, Cynthia Rubio, del SAI, ha assegurat que "és un fet molt positiu", ja que això "pot propiciar que participin en les activitats més persones" que en una altra data.

Dia de l'Orgull als Museus de Sant Cugat
Els Museus de Sant Cugat també han celebrat la jornada amb l'adhesió al programa 'Museus LGTBI'. Una trentena de persones ha participat en una visita guiada participativa al Claustre del Monestir, per tal de trencar prejudicis i estereotips, tot partint de l'anàlisi de les imatges representades als capitells romànics.






Cynthia Rubio

El fet que hi hagi més gent que estigui al carrer, que es pugui apropar, encara que no sigui per un interès innat, que puguin passar i gaudir de la celebració, jo crec que és positiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.