Sant Cugat registra 133 casos nous de Covid-19 en les últimes 24 hores

En una setmana, del 21 al 27 de juny, es van detectar 210 positius nous


  • Comparteix:

Imatge d'un concert / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Imatge d'un concert / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Sant Cugat registra un important augment de casos de Covid-19, sobretot entre la franja dels 18 als 25 anys, que suposen més de la meitat dels diagnòstics positius al municipi. Segons les dades del Servei de Vigilància Epidemiològica al Vallès, la setmana passada es van detectar a la ciutat 210 casos de Covid-19. Una dada 'preocupant' que s'està intensificant en els darrers dies. En les últimes 24 hores, a més, el municipi ha sumat 133 casos nous.

Segons ha explicat a Cugat Mèdia la Cap del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental i Oriental, Maria Rosa Sala; tot i que aquests nous contagis són anteriors a la Festa Major de Sant Cugat, les celebracions al municipi i les trobades socials entre joves han propagat encara més el virus. De fet, una quarantena de casos identificats a Sant Cugat estan vinculats a viatges de joves a Menorca.

A més, molts dels positius que s'estan detectant a la ciutat són ja de la variant Delta, que és més "transmissible". A aquest fet se li suma que els joves contagiats acostumen a tenir símptomes més lleus i, per tant, triguen més a anar al metge o fer-se una prova diagnòstica.

Això situa la ciutat amb un risc de rebrot mitjà durant la setmana del 21 al 27 de juny de 1.361 punts i una velocitat de reproducció (Rt) de 4,77%, és a dir, que per cada positiu es contagien més de 4 persones. Són les dades amb les quals treballa el Servei de Vigilància Epidemiològica, que és un barem diferent del que publiquem els mitjans de comunicació. Salut, a través del portal dadescovid.cat, reporta aquest dimecres un increment del risc de rebrot fins als 471 punts, 110 més en un sol dia, i una velocitat de reproducció (Rt) de 2,77.

Segons Sala, la previsió és que les xifres continuïn empitjorant en els propers dies. "Entre els municipis grans del Vallès, de més de 50.000 habitants, Sant Cugat és el que més ens preocupa", ha dit Sala.

Consells
Des del Servei de Vigilància Epidemiològica al Vallès, Maria Rosa Sala, recorda que cal fer ús de la mascareta en espais interiors i complir amb les mesures de prevenció. A més, es demana quan es noti el mínim símptoma (febre, mal de cap...), es contacti amb el metge per verificar si és positiu per coronavirus. I en cas de dubte, es recomana l'aïllament durant 10 dies. Sala també insisteix que, per poder aturar la propagació del virus, cal complir amb les quarantenes.






Maria Rosa Sala

Ara mateix, dels municipis grans, de més de 50.000 habitants, és el que té més taxa d'atac.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.